Naslednji nastop pripravljajo 10. oktobra. Foto: MMC RTV SLO, P. S.
Naslednji nastop pripravljajo 10. oktobra. Foto: MMC RTV SLO, P. S.
Pogovor s Tokacem, pevcem skupine Dan D

"Jutri ob 7.20 bomo nastopili na ljubljanski železniški postaji, da se vam malo oddolžimo za vsa tista jutra, ko ste se zjutraj po naših nočnih koncertih stežka odpravljali v šole in službe," so zapisali na svojem profilu na Facebooku in poželi številne pozitivne komentarje svojih oboževalcev.

Kot so obljubili, so torej zjutraj prišli na železniško postajo in pripravili približno polurni koncert. Naključni mimoidoči so se z veseljem ustavili in jim prisluhnili, čeprav morda le za hip, ker se jim je mudilo naprej.

Kje so dobili idejo za tak nastop, je za MMC razložil pevec Tomislav Jovanovič - Tokac: "Glede na to, da smo že na začetku zamenjali kitare za bisernice (op. p. najmanjša tamburica za spremljavo ali vodilno melodijo), potem nekako po tej poti prideš na železniško postajo. Sicer brez klobuka. To je bil umetniški akt, samo da se nismo slekli."

To pa za člane skupine ni bila prva takšna izkušnja, saj so pred leti veliko nastopali na ulicah. "Ko smo bili mlajši, smo igrali po cesti. Že takrat je bilo to in, zdaj pa si več ne upajo niti štopat po Evropi, tako da ni več te romantike. Ta trenutek nam je obudil te stare romantične čase."

Dan D bodo svojo novo turnejo Tiho začeli 10. oktobra v ljubljanskem Orto baru, kjer bodo poleg bisernic zaigrali tudi na nekatera druga nekonvencionalna, za današnji čas precej eksotična glasbila, kot so žlica, kuhalnica, ribežen, ukulele, bariton, steklenice in še kaj. Izvedbe njihovih že znanih pesmi bodo tako postale "pristne, nezlagane in neposredne, da jih boste poslušalci lahko spoznavali čisto od blizu v njihovi najbolj ’slečeni’ formi," so zapisali na svoji spletni strani.

Nekaj utrinkov iz nastopa si lahko ogledate v galeriji in priloženem videu.

Pogovor s Tokacem, pevcem skupine Dan D