DJ Umek je bil na vsakoletni lestvici Top 100 revije DJ Mag izbran za tretjega najboljšega didžeja techna na svetu. Foto: Žiga Intihar/FM
DJ Umek je bil na vsakoletni lestvici Top 100 revije DJ Mag izbran za tretjega najboljšega didžeja techna na svetu. Foto: Žiga Intihar/FM

To bo njegov prvi avtorski album pri slovenski založbi 1605, ki je trenutno najbolj "vroča" tehnozaložba na svetu, in njegov drugi album do zdaj. Album bo izšel osem let po njegovem prvencu Neuro, z njim pa želi Umek "navdihniti" svetovna plesišča.

Responding to Dynamic je preprost, a vendar močan izraz tega, kar predstavlja oče slovenske elektronske glasbe, in vsekakor nekaj, kar so njegovi oboževalci (pre)dolgo čakali.

Umek se je v zadnjih letih močno usidral na vrhu svetovnega tehno "ceha" in njegove uspešnice redno "razbijajo" v vsakem kotičku svetovne klubske scene. Njegove plesne himne v svoj repertoar uvršča gramofonska elita in prav to je našega glasbenika umestilo na zemljevid legend elektronske glasbe.

"Mecen" mladim producentom
Lastni klubski večeri, gostovanje pri Carlu Coxu na Ibizi in redne izdaje glasbe pri najuglednejših svetovnih založbah so le vrh njegove ledene gore. Pri vsem tem seveda ni pozabil na svoje naslednike, nadobuden podmladek slovenskih in tujih producentov, ki jim je s svojim osebnim priporočilom odprl pot do vrhunskih založb in s tem tudi do piedestala, ki ga trenutno zaseda. V tem duhu je ustanovil lastno založbo 1605 - Sixteenofive in v njej ugnezdil svoj zvok.