Ed Sheeranu gre tako v zasebnem kot glasbenem življenju vse kot po maslu. Foto: AP
Ed Sheeranu gre tako v zasebnem kot glasbenem življenju vse kot po maslu. Foto: AP

Taylor ter Jay-Z in Beyonce

Priljubljeni britanski glasbenik je turnejo za težko pričakovani album Divide začel marca lani, nadaljevala pa se bo še v prihodnjem letu. Sheeranu na lestvici Pollstarja sledi Taylor Swift, ki je letos s turnejo Reputation zaslužila 303 milijone evrov in prodala 2,88 milijona vstopnic, tretje mesto pa zasedata ta hip najuspešnejša zakonca v glasbeni industriji, Jay-Z in Beyonce. S skupno turnejo On the Run II sta v 2018 zaslužila 223 milijonov evrov in prodala 2,16 milijona vstopnic.

Med prvo deseterico najboljših zaslužkarjev z nastopi v živo v letu 2018 so še Pink, Bruno Mars, The Eagles, Justin Timberlake, Roger Waters, U2 in Rolling Stones.

Pri Pollstaru lestvico oblikujejo že 30 let, pred Sheeranom pa so v enem letu na turneji največ zaslužili U2 s turnejo Joshua Tree, in sicer 277 milijonov evrov. Sicer pa imajo U2 še vedno drugi rekord. Njihova svetovna turneja 360° Tour med letoma 2009 in 2011 velja za najdonosnejšo v zgodovini, saj so z njo irski glasbeniki zaslužili 646 milijonov evrov.

Rekord pa so strokovnjaki imeli tudi v skupnem zaslužku prve deseterice glasbenikov, ki v ameriških dolarjev prvič znaša več kot dve milijardi dolarjev (1,76 milijarde evrov).