Sheeran je po svetu prodal že več kot 26 milijonov albumov in 100 milijonov singlov. Foto: Reuters
Sheeran je po svetu prodal že več kot 26 milijonov albumov in 100 milijonov singlov. Foto: Reuters

27-letni rdečelasec je poskrbel tudi za najbolje prodajani singel leta. To je postala balada Shape of You, ki je po podatkih mednarodne zveze za fonografijo v 32 državah dosegla večkratno platinasto naklado. Izjemen uspeh je po vsem svetu lani doživela tudi njegova skladba Perfect.

Sheeran je na glasbeno pot stopil skromno - Anglija ga je spoznala leta 2009, ko je kar sam začel objavljati posnetke svojih romantičnih skladb na svetovni splet.

"Ed je neverjetno dober pevec, izvajalec in pisec pesmi. Iz množice glasbenikov izstopa zaradi sposobnosti, da besedilo zapoje na tak način, da se ljudje lahko najdejo v njem," je dejal Max Lousada, predstavnik založbe Warner Music Group, ki ima pod okriljem tudi rdečelasega in precej zadržanega pevca.

Sheeran je srečen tudi zasebno - januarja se je zaročil s prijateljico iz otroštva Cherry Seaborn, s katero se poznata že od 11. leta starosti.

Drugi najbolje prodajani izvajalec leta 2017 je kanadski raper Drake z albumom More Life, na tretje mesto pa se je zahvaljujoč albumu Reputation uvrstila ameriška popzvezdnica Taylor Swift.