Marko v nikomur ne vidi konkurence. Foto: Stane Sršen
Marko v nikomur ne vidi konkurence. Foto: Stane Sršen

Zasluženo ali ne, občinstvo se je odločilo, voditelja Bernarda Žarn in Ivo Kores ter njuno "dekle iz zakulisja" Karin Sabadin pa so naključno določili tudi vrstni red, po katerem se bo predstavilo sedem glasbenikov, ki so zbrali največ glasov gledalcev in poslušalcev pretekli večer.

Kuverte so določile vrstni red
V finalu nacionalnega izbora za Evrovizijo se bo tako najprej predstavil Marko Vozelj, ki je šele pred dvema letoma dobro zakorakal v samostojne vode in v teh dneh napoveduje izid nove plošče.

Kot tretja bosta že tretjič svojo srečo preizkušala brata Kontec. Langa je sicer lani nastopila v družbi Mance Špik, ki se je prav tako uvrstila v današnji finale. S svojo pesmijo, nabito z nacionalnim ponosom, se bo predstavila kot sedma. Med finaliste se je uvrstila tudi "veteranka" na Eminem odru - Brigita Šuler, ki se je za nastop odločila v zadnjem trenutku.

Emin oder pa je bil do včeraj popolna neznanka zmagovalki MMC-jevega glasbenega natečaja MMC 2 Martini Šraj in zmagovalki druge sezone Bitke talentov v oddaji Spet doma Nini Pušlar. (Ne)srečna številka trinajst pa je pripadla najbolj raznolikemu "duetu" na letošnji Emi - ansamblu Roka Žlindre in Kalamarom.

Kako je sedmerica za MMC komentirala svoj vstop v finale takoj po razglasitvi, si oglejte spodaj.

1. Marko Vozelj: 'Mislim, da v pesmi ni ničesar za popraviti. Tako, kot smo jo naredili, se nam zdi dobra. Tudi premalo časa je, da bi kaj popravili. Konkurence pa mi ne predstavlja nihče.' Foto: MMC RTV SLO/P. S.
3. Langa: 'V nedeljo se bomo dobili, pogovorili in pogledali posnetek. Spet pa bomo ponudili naš temperament, dušo in srce. Ne vem, kdo nam predstavlja največjo konkurenco. Glede na to, da se letos glasove zbira le s televotingom, da ima naša pesem dušo in evrovizijski slog, upamo na najboljše.' Foto: MMC RTV SLO/P.S.
5. Brigita Šuler: 'Zelo sem zadovoljna, da se bom lahko v nedeljo še enkrat predstavila s pesmijo Para me in zelo me veseli, da je gledalcem skladba všeč. Žal mi je za ostale, vendar glasba je stvar okusa in ne moremo tekmovati, saj ni športna disciplina. Za finale pa pripravljam še boljši nastop z večjim čarom.' Foto: MMC RTV SLO/P.S.
7. Manca Špik: 'Ponudila bom popolnoma isto zadevo. So sicer še neke malenkosti, ki bi jih rada popravila na sebi. Drugače pa bo koncept podoben, obleke bodo enake, upam, da energija in moč, ki sem jo imela danes, tudi. Absolutno si želim zmagati, tako kot vsi, ki so se prijavili. Bomo videli kaj se izcimi. Prepričana sem, da bo občinstvo izbralo najboljšo pesem, za katero pa upam, da bo všeč tudi gledalcem in poslušalcem Evrovizije.' Foto: MMC RTV SLO/P.S.
9. Martina Šraj: 'Zelo sem vesela, da sem prišla naprej. Bilo je čisto nepričakovano. Bi si pa vsi tekmovalci zaslužili finale.' Foto: MMC RTV SLO/P.S.
11. Nina Pušlar: 'Zelo sem zadovoljna z uvrstitvijo v finale in mislim, da bi bili vsi drugi. Glede na to, da sem bila v afektu, sploh nisem mogla spremljati, kdo so vsi, ki so prišli v finale.' Foto: MMC RTV SLO/P.S.
13. Ansambel Roka Žlindre in Kalamari: 'Izbor je pričakovan, izbrani so bili tisti, ki sem mislil, da bodo. Sem pa zelo zadovoljen in še zdaj ne verjamem, da smo v finalu.' Foto: MMC RTV SLO/P.S.