Objem Kanyeja Westa in Taylor Swift. Foto: Reuters
Objem Kanyeja Westa in Taylor Swift. Foto: Reuters
Večer je povezovala Miley Cyrus. Foto: Reuters

West, ki je leta 2009 med zahvalnim govorom prekinil pevko Taylor Swift, češ da si ona ne zasluži nagrade za najboljši ženski video leta, tokrat pevke ni "napadel", a ji je pozornost medijev ukradel s tem, ker je napovedal vstop v tekmo za predsednika ZDA leta 2020.

"Odločil sem se, da leta 2020 kandidiram za predsednika," je napovedal ob koncu govora, v katerem je namignil, da je pred nastopom pokadil marihuano. "Umrl bi za umetnost, za tisto, v kar verjamem. Ne bom vedno olikan ... Nekaj malega sem si zvil in dobil odgovor," je občinstvu povedal West. West je poleg nagrade za življenjsko delo za One Man Can Change the World prejel tudi nagrado za najboljši video z družbenim sporočilom.

Taylor Swift je slavila v štirih kategorijah od desetih, med drugim je osvojila tudi najpomembnejšo nagrado - video Bad Blood je imenovan za najboljši video leta. Nagrajena pa je bila tudi skladba Blank Space, ki je bila imenovana za najboljši popvideo, ima pa tudi najboljši ženski video.

Slovesnost je vodila Miley Cyrus, ki je izpolnila pričakovanja rumenih medijev in občinstvu na hitro pokazala levo bradavico. Ob zaključku prireditve je z novico, da si lahko na njeni spletni strani zastonj naložijo novi album Miley Cyrus and her Dead Petz, razveselila oboževalce.

Med prejemniki nagrad so bili sicer še Nicki Minaj, ki je za Anacondo prejela nagrado za najboljši hip hop video. V kategoriji najboljšega rockvidea so slavili Fall Out Boy s pesmijo Uma Thurman, za pesem poletja je bila izbrana She's Kinda Hot skupine 5 Seconds of Summer, Mark Ronson in Bruno Mars pa sta prejela nagrado za najboljši moški video s pesmijo Uptown Funk, raper Fetty Wap je imenovan za najobetavnejšega umetnika ...