Bivša zakonca sta skupen nastop zaključila s poljubom. Foto: Reuters
Bivša zakonca sta skupen nastop zaključila s poljubom. Foto: Reuters

Pokojni mehiški glasbenik in igralec Juan Gabriel je šele posmrtno osvojil prve latinske grammyje - zmagal je v kar treh kategorijah, med drugim tudi za najboljši album leta. Gabriel, ki je avgusta umrl v 66. letu starosti, do letošnje podelitve ni osvojil kipca v nobeni izmed kategorij latinskih grammyjev, čeprav je v svoji dolgi karieri izdal kar 18 plošč.

Nagrada za najboljši salsaalbum je šla v roke glasbenice Indie, najbolj obetaven glasbenik leta je Manuel Medrano, za pesem leta pa so razglasili skladbo La Bicicleta, pod katero sta se podpisala Shakira in Carlos Vives.

Letos je bila med nastopajočimi prvič tudi Jennifer Lopez, ki je z nekdanjim možem Marcom Anthonyjem predstavila najnovejšo skladbo Olvidame y Pega la Vuelta. Anthony je letos sicer prejel nagrado za osebnost leta in je na odru predstavil še skladbe I Need to Know, Tu Amor Me Hace Bien in Vivir Mi Vida.

"Marc je živa legenda," je na odru dejala Lopezova. "Je umetnik, ki bo za seboj pustil skladbe, ki bodo večno aktualne, v mojem življenju pa bo imel vedno zelo posebno mesto."

Na podelitvi glasbenih nagrad so med drugim nastopili še Laura Pausini in duet Jesse y Joy z balado Me solaste in Wisin, več utrinkov pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.