Eskobarsi so v Hali Tivoli ogrevali množico na obeh koncertih legendarne zasedbe Plavi orkestar. Pred kratkim pa so nastopili na festivalu Schengenfest. Foto: Eskobars
Eskobarsi so v Hali Tivoli ogrevali množico na obeh koncertih legendarne zasedbe Plavi orkestar. Pred kratkim pa so nastopili na festivalu Schengenfest. Foto: Eskobars
Schengenfest 2010
Širšo slovensko javnost so nase sicer opozorili že lani, ko so postali zmagovalci natečaja ItakDžafest in nastopili na zabavi po koncertu Killersov. Foto: MMC RTV SLO
Kaj pomeni Eskobarsom reklama iz Stožic?

Incident je za njimi in obalni rockerji so neustavljivi. Zanimiva žanrska fuzija, ki jo dopolnjujejo nagajiva in izvirna besedila ter dobra mera talenta, se jeseni seli na nosilce zvoka. Eskobarsi so tik pred izdajo svojega prvenca, na katerem bo deset skladb, je za MMC povedal pevec skupine Jure Lesar.

Pri snemanju jim je na pomoč priskočil priznani producent Dejan Radičević, ki se je v svoji karieri podpisal pod projekte skupin Siddharta (album Id), Naio Ssaion, Big Foot Mama (single Dej vrn' se k men'). "Dobil sem kontakt od enega človeka in sem ga poklical ter mu poslal posnetke," je sodelovanje z njim opisal pevec. Kaj vse je še povedal v pogovoru, ki je nastal po njihovem nastopu na letošnjem Schengenfestu, pa si lahko preberete spodaj.


Kdaj raje nastopate? Na začetku, na koncu ...?
Ni pomembno, kdaj bi nastopali. Pomembno je, da je dober 'sound' in dobra energija na odru in da se imamo fino.

Če ne bi bilo tistega pripetljaja lani v Stožicah, mislite, da bi bili tako medijsko prepoznavni samo z vašo glasbo?
Ne vem, če. V bistvu ta reklama, ki je bila v Stožicah, mi nič ne pomeni, ker nima nobene zveze z glasbo. To je bil samo škandal. Ljudje so nas spoznali kot Eskobarse, ki jim je policija izklopila elektriko. In to je vse. Nič ne vedo o naši muziki in ta reklama mi ne pomeni nič. Raje vidim, da ljudje pridejo na koncerte in tako dalje.

Kako napreduje snemanje vaše nove plošče?
V bistvu smo jo končali. Čakamo na september, ko se bo izdala.

Koliko sklad bo na njej?
Deset.

Kako to, da ste se odločili sodelovati s producentom Dejanom Radičevićem?
Dobil sem kontakt od nekoga, poklical sem ga in mu poslal posnetke. Bil je navdušen nad demoposnetki in smo začeli sodelovati. Naredili smo vajo, kako bi dodelali aranžma in vse drugo, nato pa smo šli še v studio posnet stvari.

Kako ste zadovoljni z njim? Ste se ujeli?
'Ful' dobro smo se ujeli. 'Ful' dobro je z njim delati. Drži neko energijo v studiu. Hoče imeti pozitivno energijo znotraj, da se normalno komunicira. Ni bilo nobenih napetosti. Profesionalec je.

Sami trdite, da so na vas vplivali različni glasbeni vplivi, kateri?
Če začnem naštevati, ne bomo prišli nikamor. Najbolj so vplivali na nas Beatli, Rolling Stonesi, Floydi, klasični džez muzičarji, pank Sex Pistols, v bistvu samo Sex Pistols, ne pank. Sex Pistols, Clashi, Velvet Underground.

Nedavno vas je k sodelovanju povabil kanadski rocker Neil Layton. Kako bo potekalo to sodelovanje?
Nastopil bom prvič sam, z akustično kitaro, kot kantavtor. Predstavljal bom komade Eskobarsov. Po mojem mnenju bo zanimivo.

Kakšna je bila vaša prva reakcija, ko ste izvedeli, da boste sodelovali z njim?
Bil sem vesel, da imam tako priložnost. Preprosto sem bil vesel.

Drugi člani vas bodo spremljali iz občinstva?
Mogoče. Ali pa ne.

Kaj pomeni Eskobarsom reklama iz Stožic?