Po Beckovih besedah se jima je zdelo prav, da v teh težkih časih ljudem ponudita skladbo, v kateri lahko najdejo tolažbo.

Depp je ljudi v času epidemije pozval k ustvarjalnosti: "Ne moremo in ne smemo podleči zapiranju in prepuščanju občutkom peklenske karantenske enoličnosti," je poudaril.

"Ustvarite nekaj, kar bo v prihodnje obogatilo vas in druge. Počnite vse, za kar mislite, da lahko polepša dan: rišite, berite, slikajte, razmišljajte, učite se, ustvarite film na svojem telefonu, zaigrajte kaj na instrument, če še ne znate, se naučite."

Igralec Johnny Depp s kitaristom Jeffom Beckom sodeluje že kar nekaj časa. Foto: AP
Igralec Johnny Depp s kitaristom Jeffom Beckom sodeluje že kar nekaj časa. Foto: AP

Posnetek s priredbo Lennonove pesmi iz leta 1970 je del večmesečnega glasbenega sodelovanja med Deppom in Beckom.

Pri skladbi sta se jima pridružila še Beckova dolgoletna sodelavca – Vinnie Colaiuta na bobnih in basist Rhonda Smith, piše portal Louder.

Beck in Deep sta sicer pesem premierno predstavila na septembrskem kitarskem festivalu Erica Claptona v Teksasu, poimenovanem Crossroads.

Priredbe sprva nista nameravala posneti, da sta se zaradi trenutnih razmer odločila, da jo predstavita še širšemu občinstvu. V kratkem obljubljata še več skladb, ki bodo izšle na novem albumu.

Depp je v zadnjih dneh oboževalce presenetil tudi z nenadno pridružitvijo družbenemu omrežju Instagram, kjer je novi koronavirus označil za nevidnega sovražnika.