Joss Stone je v sklopu turneje obiskala tudi Ljubljano, avgusta 2014 je nastopila v Kinu Šiška. Foto: AP
Joss Stone je v sklopu turneje obiskala tudi Ljubljano, avgusta 2014 je nastopila v Kinu Šiška. Foto: AP

Pevka, ki ima pri 31 letih za sabo že 18 let glasbene kariere, se je na turnejo Total World Tour podala leta 2014, pet let pozneje pa se še vedno trudi, da bi nastopila prav v vsaki državi na svetu.

Na začetku meseca je nezakonito vstopila v Sirijo in nastopila v mestu Derik pred 70 oboževalci, v sredo pa je nastopila v baru v severnokorejski prestolnici Pjongjang. Poleg svojih pesmi je pred manjšim občinstvom zapela tudi korejsko narodno pesem Arirang.

Nastop ji je po pisanju BBC-ja pomagal organizirati direktor turistične agencije Koryo Tours Simon Cockerell, po koncertu pa se je srečala tudi z britanskim veleposlanikom v Severni Koreji Colinom Crooksom. Do zdaj je nastopila že v 176 državah po vsem svetu, leta 2014 je bila v sklopu turneje tudi v Sloveniji.

Joss Stone s pravim imenom Jocelyn Eve Stoker se s petjem ukvarja že od svojega 13. leta, mednarodni preboj pa ji je uspel pri 16 letih s prvencem The Soul Sessions. Leta 2007 je z albumom Introducing Joss Stone dosegla tudi ameriški trg. Po vsem svetu je prodala več kot 14 milijonov albumov, sodelovala pa je s številnimi znanimi glasbeniki, med drugim z Johnom Legendom, Jeffom Beckom, Mickom Jaggerjem, Patti LaBelle in Steviejem Wonderjem.