Kanye West velja za nepredvidljivega zvezdnika, ki se zaradi svojih izjav in idej velikokrat znajde v središču pozornosti. Foto: Reuters
Kanye West velja za nepredvidljivega zvezdnika, ki se zaradi svojih izjav in idej velikokrat znajde v središču pozornosti. Foto: Reuters

Le dva dni pred tem, ko so organizatorji Coachelle Kanye Westa nameravali napovedati kot enega glavnih nastopajočih na festivalu, je po poročanju ameriške revije Billboard nepredvidljivi glasbenik postavil neverjetno zahtevo. Namesto da bi svoj nastop, tako kot vsi drugi glasbeniki, izpeljal na glavnem odru festivala, je Kanye na soustanovitelja Coachelle Paula Tolletta naslovil zahtevo, naj mu zgradijo ogomno kupolo v središču festivalnega dogajanja. Po Westovi zamisli bi kupola lahko sprejela 125 tisoč poslušalcev, zasnoval pa bi jo oblikovalec John McGuire.

Ko so organizatorji enega najbolj znanih glasbenih festivalov na svetu zvezdniku pojasnili, da bila gradnja takšnega objekta do začetka festivala nemogoča in da bi ob tem morali preurediti celotno prizorišče in odstraniti dobršen del premičnih stranišč, naj bi se West razburil ter dejal, da je glasbenik z ustvarjalno vizijo in da ne misli porabljati svojega časa za pogovore o straniščih. Nato naj bi prekinil telefonski pogovor.

Organizatorjem festivala, ki se od leta 2001 dogaja v kalifornijski puščavi, ni preostalo drugega, kot da poiščejo novo rešitev. Še isti dan je Kanyeja Westa na seznamu nastopajočih tako nadomestila pevka Ariana Grande.