Glasbenica pravi, da je ponosna na svoje delo in da kakršna koli kraja resnično ni na mestu. Foto: Reuters
Glasbenica pravi, da je ponosna na svoje delo in da kakršna koli kraja resnično ni na mestu. Foto: Reuters

Lorde je zapisala, da sta ji West in Cudi ukradla oblikovalsko zamisel za stekleno škatlo, v kateri sta imela minuli konec tedna nastop v Camp Flog Gnaw. "Ponosna sem na svoje delo in super je, ko z njim lahko navdihnem tudi druge umetnike – tudi do te točke, da ga želijo preizkusiti še sami. A kraja resnično ni na mestu ne od žensk ne od kogar drugega, ne v letu 2018 in sploh nikoli."

Steklena škatla je sicer delo nje in umetnice Es Devlin, na odru pa je bila prvič predstavljena med nastopom glasbenice na festivalu Coachella leta 2017. "Dizajn za celoten koncert sem ustvarila z umetnico Es Devlin, ki jo že dolgo občudujem. Že od samega začetka sva želeli ustvariti nekaj, za kar se nama je zdelo, da še ne obstaja. To škatlo sva ustvarili sami, igrali sva se z idejami, saj sem se odločila, da bi rada, da koncert pokaže del mojega tipičnega večera. Všeč mi je bila ideja, da je za koncertom neka pripovedna zgodba," je o ustvarjanju leta 2017 pojasnila za Spinoff.

Westa so sicer že večkrat obtožili tovrstne kraje, nazadnje je junija pevec zasedbe Nine Inch Nails dejal, da ne bo nič ovinkaril in bo kar naravnost povedal, da je Kanye, ki se na obtožbe sicer ni odzval, ukradel njihove ideje. A v tem primeru so se mnogi postavili na stran Westa in dejali, da je v tovrstnih škatlah na najrazličnejših odrih nastopalo že ogromno ljudi, med drugim tudi Kendrick Lamar in Justin Bieber, še poroča The Rolling Stone.