Na albumu, za katerega je pevka dobila navdih v Lizboni, bodo pesmi v angleščini, španščini in portugalščini. Foto: Reuters

Novi album pevke Madonne, ki ga je naslovila Madame X, bo izšel čez manj kot dva meseca. Kraljica popa je na Instagramu njegov izid napovedala za 14. junij. Ob tem je na Youtubu objavila tudi prvo pesem z albuma z naslovom Medellin, pri kateri sodeluje s kolumbijskim pevcem Malumo.

Madame X bo Madonnin 14. studijski album, nazadnje je leta 2015 izdala album Rebel Heart. Na njem bo 15 pesmi, pri katerih so med drugim sodelovali ameriška raperja Quavo in Swae Lee ter brazilska pevka Anitta.

V najavi novega albuma na Instagramu je Madonna razkrila, da je Madame X "vohunka v hiši ljubezni", lahko tudi plesalka, profesorica, gospodinja, zapornica, mati, učiteljica, nuna, svetnica in prostitutka. Madame X potuje po svetu in ves čas menja identiteto.

Z založbe Universal Music so sporočili, da je na glasbo vplivalo pevkino življenje v Lizboni zadnja leta. Na albumu bodo pesmi v angleščini, španščini in portugalščini.

Tudi Madonna je sporočila, da se je njen novi album rodil v Lizboni. "Tam sem našla osnovo in čarobni svet izjemnih glasbenikov, ki so podkrepili moje prepričanje, da ima glasba povezovalno moč ter da je duša univerzuma," je povedala pevka.

Evrovizijski nastop še ni uradno potrjen
Nedavno je veliko pozornosti pritegnila novica o domnevnem nastopu Madonne na velikem finalu Evrovizije v Tel Avivu, kjer naj bi zapela dve pesmi ‒ uspešnico iz leta 1989 Like a Prayer in eno izmed novih pesmi. Nastop, za katerega naj bi Madonna prejela milijon dolarjev, sicer še ni uradno potrjen.