Tolmin bo kmalu spet gostil metalske počitnice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tolmin bo kmalu spet gostil metalske počitnice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na festivalskih odrih se bodo zvrstila velika imena metalske glasbe - od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Nagradna igra je končana. Nagrajenec je bil o tem obveščen po e-pošti. Čestitamo!


Organizatorji kot letošnjo novost izpostavljajo tretji oder, ki bo v celoti namenjen novim imenom metalske glasbe. Tako se bo glasbeni program na odru NewForces začel že dan pred uradnim začetkom festivala - 22. julija. Tudi dan pozneje bo glasba odmevala le iz tretjega odra, glavno dogajanje pa se bo začelo v ponedeljek, 24. julija.

Eno izmed največjih letošnijh glasbenih imen je zagotovo zasedba Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokirala glasbeni svet v 90. letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals, dobila hkrati sloves antivzornikov mladini in skoraj kultne privržence.

Med več kot 110 nastopajočimi skupinami izstopajo še Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary ...

Organizatorji pa tudi letos obljubljajo pestro obfestivalsko dogajanje. Obiskovalcem bodo vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan pa se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so denimo odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister in mnoga druga.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.