Siddharta se znova spogleduje z novodobno tehnologijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Siddharta se znova spogleduje z novodobno tehnologijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jani Hace
Kot je pojasnil Hace že avgusta, bo skupina nastopala v klubih, ki se po velikosti lahko primerjajo domačemu Ortu ali Cvetličarni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Siddharta
Turneja pa se počasi približuje h koncu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ena izmed berlinskih klubskih oaz je bila tako nova postojanka Siddhartine turneje. Tomi M., Jani Hace, Primož B., Boštjan M. in Tomaž O. R. so pred obiskovalce berlinskega koncerta in gledalce preko spleta stopili s skladbami, med katerimi so izstopale v angleščino prepesnjene B Machina, THOR, Napalm 3 - kjer so izstopale tudi slovenske besede v verzih in zaključek: "Glej, tam daleč spet se dani"- , Baroko, Rave ... Svoje so doprinesle tudi skladbe iz angleške različice njihovega zadnjega albuma VI (ki je svojevrsten slavospev doživel na velikem stoženskem koncertu, junija lani) - Indian Boy ter Alone (Sam). Atmosfero pa je vmes umirila angleška različica Samo edini.

"Hvala tudi vsem, ki nas spremljajo preko spleta. Občutek, ko veš, da te nekdo gleda doma in udarja z glavo ob tem, je nenavaden" je nagovoril zbrane med nastopom Tomi M..
Slovenski oboževalci so prišli na svoj račun s skladbo Napoj, ki jo je Meglič v celoti zapel v slovenščini. "Tako zvenimo v izvirniku, to je slovenski jezik," je dejal pevec po njej in predramil sprva močno zadržano občinstvo in za tem še napovedal zadnjo skladbo rednega dela Stand Up For Me Now (bolj znano kot Postavi se na mojo stran).

Vrnitev skupine na oder je pospremila spojina klaviatur in ritemsekcije v angleški različici Ringa. Siddharta se je po uri in pol preigravanja poslovila s svojo najdaljšo skladbo (predvsem na račun koketne igre inštrumentalnega dela skupine) War of Ideas (oz. bolj znano kot Vojno idej), kjer je bilo znova moč slišati nekatere verze v slovenščini.

O turneji po Nemčiji in Poljski smo se avgusta pogovarjali s pevcem Tomijem Megličem in basistom Janijem Hacetom - Siddharta: Ne moremo se kar vdati

Oddih Siddharte od vsakdana
"To, da teh devet koncertov in dvanajst dni živimo zunaj turobnosti (duhovno)recesijskega vsakdana, počnemo, kar smo se namenili in za kar smo poslani, sploh da smo ves čas skupaj in da to spoznanje lahko z odra sporočamo ljudem. Spoznanje, namreč, da bi bil svet mnogo lepši, če bi imeli ljudje možnost početi, za kar so poslani," je o najboljši strani koncertiranja v tujini za MMC zatrdil klaviaturist Tomaž O. R.

Siddharto po Nemčiji čez dva dni čaka še nastop na Poljskem, v Vroclavu.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko ogledate spodaj. Foto: menedžment Sidhharte.