Med vodilnimi po številu nominacij je Lady Gaga, ki je letos med drugim predstavila skladbo v sodelovanju z Ariano Grande. Foto: Reuters
Med vodilnimi po številu nominacij je Lady Gaga, ki je letos med drugim predstavila skladbo v sodelovanju z Ariano Grande. Foto: Reuters

Na prireditvi tradicionalno nastopijo nekatera izmed največjih imen glasbene industrije, zdaj pa so organizatorji sporočili, da bodo nastopili zgolj nekateri izvajalci, in sicer namesto v areni na določenih lokacijah na prostem.

Podelitev nagrad VMA bi bila sicer prva velika podelitev nagrad, ki bi potekala na fizični lokaciji, odkar se je začela pandemija.

"Po natančnem posvetovanju z oblastmi je postalo jasno, da bodo v trenutnih razmerah nastopi na prostem z zelo omejenim številom gledalcev ali celo brez gledalcev lažje izvedljivi in varnejši kot notranji dogodek," so dejali v izjavi.

Za okrnjene nastope glasbenikov na prostem, ki bodo potekali na različnih lokacijah po New Yorku, bodo poskrbeli za vse zdravstvene standarde. Še vedno se bodo, kot so napovedali, poklonili "moči in duhu New Yorka ter njegovih prebivalcev".

Največ nominacij za Lady Gaga in Ariano Grande

Največ nominacij za nagrade sta sicer prejeli Ariana Grande in Lady Gaga – vsaka po devet. Sledita Billie Eilish in The Weeknd s šestimi nominacijami.

Lady Gaga in Ariana Grande sta skupaj sodelovali pri poletni uspešnici Rain on Me, ta jima je prinesla največ nominacij – za najboljši video, pesem in sodelovanje leta.

Lady Gaga je nominirana tudi v novi kategoriji najboljši nastop v karanteni, ki jo je navdihnila pandemija koronavirusne bolezni 19. Številni glasbeniki so med karanteno peli iz svojih domov, poleg omenjene pevke pa so največji vtis pustili nastopi Johna Legenda, Posta Malona in didžeja D-Niceja.

Zmagovalce bodo izbrali oboževalci z glasovanjem na spletu.