Omar Naber se je predstavil z repertoarjem večinoma hitrejših rockovskih pesmi. Foto: MMC RTV SLO
Omar Naber se je predstavil z repertoarjem večinoma hitrejših rockovskih pesmi. Foto: MMC RTV SLO
Omar Naber in Kareem
Za pesem Klošarjem naproti Omar zagotavlja, da je kot nalašč za vroče poletne dni, ki se nezadržno bližajo. Foto: MMC RTV SLO

Občinstvu, v katerem so prevladovale ženske predstavnice, se je predstavil s svojimi uspešnicami iz svojega prvenca s preprostim naslovom Omar in pesmimi iz zadnjega albuma Kareem.

Omar ti teslo!"... Pesem Krasen dan so zaigrali dvakrat - drugič kot zadnjo pesem po glasnem skandiranju občinstva, ki je Omarja priklicalo nazaj na oder. Z aktualnega albuma Kareem, ki ohranja prepoznaven slog s prejšnje plošče, najbolje prodajane v letu 2005, je Omar predstavil nekaj pesmi, za katere verjame, da se bodo dobro prijele - npr. Vladarjev Dan in pa Klošarjem naproti, za katero je povedal, da jo bodo izdali kot poletni singel. Slišali smo eno neavtorsko pesem, in sicer "udarno" Basket Case skupine Green Day, ki je poleg Big Foot Mame Omarjeva najbolj priljubljena skupina.

Kabel ni zdržal
Med intenzivno "kitarsko akcijo" je prišlo do manjše prekinitve, zato je bilo treba na oder priklicati tonskega mojstra: "Kabel je šel v k....", je hitro razložil Omar in zato med "popravilom" še enkrat predstavil člane svoje spremljevalne zasedbe. Občinstvo je uživalo naprej in odgovor na vprašanje glavnega protagonista z začetka koncerta: "Orto bar, a bomo naredili žuuuur?!," se je nedvomno glasil: Da.

Med obiskovalci smo opazili tudi raperja Trkaja, ki ga nastop na Orto festu še čaka (torek, 15. 4.) in Igorja Karasa iz dueta Slon in Sadež, o čigar nastopu smo na naših straneh že poročali.

J. R.