Omar je odličen pevec in hkrati tudi avtor svojih uspešnic. Foto: MMC RTV SLO/ T. O.
Omar je odličen pevec in hkrati tudi avtor svojih uspešnic. Foto: MMC RTV SLO/ T. O.
Omar komaj čaka na izid albuma

Da je Omar perfekcionist, se strinja tudi njegov prijatelj in bobnar v njegovi skupini Jaka Lipar. Predvidoma bo tretji Omarjev album izšel naslednji mesec. Pred enim od nastopov je nastal kratek pogovor z dobro razpoloženim zmagovalcem Bitke talentov leta 2004 in leto kasneje slovenskim predstavnikom na popevki Evrovizije.

Omar, pred novim nastopom si s kitaro v roki. Ima glasbenik do kitare podoben odnos kot do svojega dekleta?
Ima sentimentalno vrednost, je del mojega nastopa, povsod jo vlačim s seboj in je hkrati nujno zlo. No ja, ženska pa to ravno ni.

Ne bomo te vprašali, koliko žensk si že zamenjal, lahko pa nam zaupaš, koliko kitar je šlo čez tvoje roke?
Kakšno naključje, ravno pred kratkim sem štel, koliko sem jih imel v lasti in jih je bilo 21. Od 16. leta, ko sem dobil prvo ... Zdaj jih imam, če štejem bas kitare, akustične in električne, še šest. Prvo še vedno hranim.

Je za pevca najlepši občutek, ko ima zveste oboževalke?
Bo držalo, ampak najprej mora biti izvajalec zadovoljen sam s seboj. Jaz sem kolikor toliko. Zdaj snemam novo ploščo, ki bo odraz tega, kar jaz v resnici sem. To bo skupek prve in druge plošče, pričakujte dober izdelek!

Na plošči bo tudi pesem z letošnje Eme "I Still Carry On." Si kdaj obžaloval, da nisi na slovenskem evrovizijskem izboru spet zmagal?
Ne, dobro se je izšlo. Vesel sem, da nisem bil na primer deveti. Drugo mesto, to je odlično. Moram biti skromen. Sicer pa nisem bil zadnjič na Emi, morda me bodo še kdaj povabili.

Si moral biti na prvi in drugi plošči preveč komercialen?
Ne, glasba je bila po mojem izboru in se je dobro prijela. Pomembno je, da si zvest samemu sebi, potem lažje uspeš. Moraš biti pa zahteven do sebe, danes je na trgu veliko ponudbe. Publike ne moreš 'nategniti'.

... pridruži se bobnar Jaka Lipar, ki je že od začetka del Omarjeve skupine. Jaka je razložil, da je Omar perfekcionist.

Je glasba tisto, kar si si vedno želel početi v življenju?
Sigurno. Na začetku srednje šole sem ugotovil, da si tega želim. Za zdaj vse 'štima'. Pet let že traja, vprašanje pa, koliko časa bo še. Vesel sem, da me publika spremlja in da me niso pozabili.

Omar komaj čaka na izid albuma