Glasbenik pravi, da bo galakoncert Poletna noč - 50 let Slovenske popevke zagotovo spektakularen. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Glasbenik pravi, da bo galakoncert Poletna noč - 50 let Slovenske popevke zagotovo spektakularen. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

"Dogovorila sva se v prvem poskusu, saj sva imela isto idejo, da zapojem eno najlepših pesmi Vrača se pomlad," je izbor skladbe pojasnil Oto, ki mu je pri izbiri pesmi pomagal Hugo Šekoranja.

Na velikem odru na Kongresnem trgu v Ljubljani bodo v četrtek, 21. junija, ob 21.00 pod taktirko dirigenta Patrika Grebla ter v izvedbi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija zazvenele največje uspešnice Slovenske popevke.

Glasbenik, ki mu oder Slovenske popevke ni tuj - sam se je tam predstavil že več kot desetkrat, prvič leta 1971 -, je razliko med festivalom slovenske glasbe nekoč in danes opisal tako: "Razlika je v tem, da je stil, ki je narekoval ime, res bil zlat, saj so glasbo ustvarjali vrhunski profesionalci. Težko je bilo v 90. nadaljevati na isti način, saj je bilo manj mojstrov, nekateri so umrli, nekateri se niso več ukvarjali z glasbo, mladi pa imajo drug pogled na popevko, a se vseeno med njimi najdejo nekateri, ki se dobro spopadajo s popevkarskim slogom - ga negujejo in tudi prilagodijo današnjemu času."

Pestner je težko izpostavil najljubšo skladbo s Slovenske popevke, med svojimi je poleg skladbe Vrača se pomlad še posebno navezan na skladbo Mati bodiva prijatelja iz leta 1972, od skladb svojih kolegov pa ni zmogel nikogar izpostaviti, saj se je dobrih skladb, kot pravi sam, v zgodovini Slovenske popevke nabralo ogromno.

Pri pogovoru z Otom nismo mogli niti mimo nogometa, a pevec je povedal, da ne spremlja Eura 2012, ve pa, da se dogaja, saj velikokrat njegovi kolegi pokomentirajo dogajanje na nogometnih zelenicah.

Pestner je zdaj polno zaseden s snemanjem nove dvojne plošče, na kateri se bo, kot sam pravi, znašlo 30 novih avtorskih pesmi. Album z enostavnim naslovom Oto Pestner 2012 naj bi izšel že septembra. Na kakšno občinstvo pa meri Oto? "Ne računam na nikogar posebno, saj nisem preračunljiv, album bo raznolik, zagotovo bo vsak posameznik našel kaj zase."