Coldplay so v pred vrhom G20 v četrtek nastopili na festivalu Global Citizen v Hamburgu, kjer se jim je na odru pridružila tudi kolumbijska zvezdnica Shakira. Foto: EPA
Coldplay so v pred vrhom G20 v četrtek nastopili na festivalu Global Citizen v Hamburgu, kjer se jim je na odru pridružila tudi kolumbijska zvezdnica Shakira. Foto: EPA

Skladba nosi naslov Aliens, z njenimi prihodki pa bodo podprli dobrodelno fundacijo z Malte Migrant Offshore Aid Station, ki pošilja iskalne in reševalne ekipe, da bi rešile življenja tisočih ljudi, ki se podajo na nevarno pot čez Sredozemsko morje.

Z namigom o Nezemljanih pesem metaforično meri na begunsko krizo, frontman Chris Martin pa v njej poje: Samo tujec / želimo samo nazaj domov.

Skladbo so Coldplay ustvarili skupaj z Brianom Enoom, botrom ambientalne glasbe, znanem po sodelovanju z Davidom Bowiejem, spremljata pa jo zven elektronike in kitara Jonnyja Bucklanda.

Napoved Kaleidoscopa
Zasedba Coldplay, ki že dalj časa zagovarja humanitarne projekte, je pesem izdala tik po nastopu na festivalu Global Citizen, ki ga Chris Martin umetniško vodi. Koncert je bil v četrtek v Nemčiji, na predvečer začetka vrha G20, da bi 20 gospodarsko najmočnejših držav pozvali, naj se zavežejo k razvoju.

Aliens je zadnji singel te britanske rockovske zasedbe, ki napoveduje novo malo ploščo s petimi pesmimi, ki bo nosila naslov Kaleidoscope. Nasledila bo ploščo A Head Full of Dreams iz leta 2015, za katero je skupina namignila, da bi znala biti zadnji tako dolg izdelek.

Kaleidoscope bo izšel 14. julija v digitalnem formatu ter 4. avgusta še na zgoščenkah in gramofonskih ploščah, je po poročanju tiskovne agencije AFP sporočila založba Parlophone.