Pink je v bogati karieri prodala več kot 40 milijonov plošč. Foto: Reuters
Pink je v bogati karieri prodala več kot 40 milijonov plošč. Foto: Reuters

Grammyjevka, znana po uspešnicah, kot so denimo Raise Your Glass, Just Like a Pill in What About Us, je svoj studijski prvenec izdala leta 2000, zdaj pa se z nagrado za svoj prispevek h glasbeni industriji postavlja ob bok Davidu Bowieju, Eltonu Johnu in skupinam Queen ter Spice Girls.

"Britanski oboževalci so že od začetka moje kariere eni najzvestejših na vsem svetu," je glasbenica dejala v izjavi. "Zelo počaščena sem, da prejemam to čast in da sem lahko v družbi takšnih britanskih ikon."

Glasbenica je sicer v času kariere prodala več kot 40 milijonov albumov, med drugim pa bo 20. februarja na letošnji podelitvi glasbenih nagrad brit, za katere so med drugim nominirane Anne-Marie, Dua Lipa in Jess Glynne, tudi nastopala.

To sicer ni edina čast za glasbenico v zadnjem času, saj je pred kratkim dobila tudi svoje mesto na znamenitem Pločniku slavnih v Hollywoodu. "Zdi se mi, kot da sanjam, če me bo kdo uščipnil, ga bom mahnila v levo obrv. Mislim, da je veliko ljudi pričakovalo, da se bom prej osramotila kot proslavila, a tukaj sem. Prvo pogodbo sem podpisala pred 23 leti, zdaj pa jih imam le 23 in pol, saj to je noro. Dve desetletji sta minili, veliko se je zgodilo in bilo je krasno," je povedala ob odkritju zvezde.