Green Day prihajajo 6. junija v Stožice. Foto: Reuters
Green Day prihajajo 6. junija v Stožice. Foto: Reuters

"Za zagotavljanje čim večje varnosti za obiskovalce in nastopajoče bo na vhodih osebni pregled obiskovalcev z detektorjem kovin. Organizator bo zagotovil zadostno število varnostnic za osebni varnostni pregled vseh obiskovalk koncerta. Na prizorišču ni dovoljen vnos nahrbtnikov in torb, večjih od A4-formata. Dovoljene so manjše torbice do velikosti A4," so zapisali organizatorji v sporočilu za javnost pred koncertom skupine Green Day 6. junija.

V dvorano bo prepovedan vnos: avdio ali video snemalnih naprav, nahrbtnikov, torb večjih od A4 formata, športnih kamer GoPro, profesionalne fotografske opreme, teleskopskih držal za sebke, vse vrste orožja, brezpilotnih letalnikov in drugih elektronsko vodenih naprav, stekla, pločevink, hrane, plastičnih steklenic, pirotehnike, alkoholnih pijač, verig ali nakita z bodicami, denarnic na verigi, nahrbtnikov, torb za okrog pasu, laserskih lučk in velikih dežnikov s konico.

“Koncertno prizorišče bo pred odprtjem za obiskovalce in koncertom pregledala policijska enota s psi, specializiranimi za iskanje eksplozivnih teles,” so že zapisali organizatorji.

Vrata bodo za obiskovalce z vstopnico "early entry" odprli ob 17. uri, pol ure pozneje pa bodo začeli spuščati tudi vse druge obiskovalce. Predskupina bo stopila na oder ob 19. uri, koncert pa se bo sklenil ob 23. uri.