Conchita Wurst po zmagi na Evroviziji leta 2014. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Conchita Wurst po zmagi na Evroviziji leta 2014. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Sijoče večerne obleke, močno ličenje, gosti valoviti temni lasje in seveda zaščitni znak ‒ močno poraščena brada. S temi značilnostmi je Conchita vzbujala pozornost že pred začetkom "največjega mednarodnega glasbenega šova", v Københavnu pa je bila sploh v središču zanimanja, ko je tudi postala zmagovalka Evrovizije 2014.

V letu 2019 je zgodba popolnoma drugačna ‒ že februarja je na dunajskem opernem plesu, kjer se zbere avstrijska politična, gospodarska in družbena elita, Conchita predstavila nov videz, obrito glavo.

Pred dnevi pa je Tom pokopal Conchito ‒ popolno preobrazbo je Tom, ki se zdaj predstavlja kot Wurst, premierno predstavil v novem singlu z naslovom Hit me. Že sama pesem je odmik od evrovizijske Rise Like a Phoenix, vse pa je presenetil predvsem videz ‒ androgini 31-letnik s platinasto barvo las.

Hit me je drugi singel s prihajajočega tretjega albuma Toma Neuwirtha, nosil bo naslov Truth Over Magnitude. Album naj bi izšel v naslednjih mesecih.

Conchita ostaja
Tom je v preteklosti sicer za nemški časopis Welt že nakazal, da bo moral Conchito "ubiti", saj je ne potrebuje več. Z njo je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo: "Z bradato žensko sem po pesmi Evrovizije pravzaprav uresničil in osvojil vse. Zdaj sem na lovu za novimi izzivi." Kot je takrat povedal, se bo raje prelevil v nekoga drugega, obljubo pa je uresničil v teh dneh.

Založba, ki stoji za Tomovo kariero, Sony Music, je vse oboževalce Conchite pomiril z besedami, da bo Tom še naprej nastopal v vlogi bradate dive, ki mu je prinesla svetovno slavo in ki je postala simbol za kampanje, ki so pozivale ljudi k strpnosti in enakosti, nastopila je v Evropskem parlamentu in na sedežu Združenih narodov.

Zdaj čaka Toma dvojna vloga, saj se predstavlja tudi kot Wurst. Vam je všeč njegova nova podoba in nova glasbena smer?