Exit že od leta 2000 poteka na Petrovaradinski trdnjavi. Foto: Arhiv organizatorja
Exit že od leta 2000 poteka na Petrovaradinski trdnjavi. Foto: Arhiv organizatorja

Organizatorji so na spletni strani in družbenih omrežjih sporočili, da praznovanja 20. obletnice festivala Exit v predvidenem datumu zagotovo ne bo. “Glede na to, da se epidemiološka slika ni izboljšala in ker sta zdravje in varnost udeležencev festivala naša prioriteta, vas obveščamo, da festivala med 13. in 16. avgustom letos na Petrovaradinski trdnjavi zagotovo ne bo,” so zapisali na uradnem profilu festivala na Facebooku. Dodali so še, da bodo do konca meseca objavili festivalske datume za leto 2021, kmalu pa imetnike vstopnic obvestili o možnostih vračila denarja oziroma prenosa vstopnic v naslednje leto. “Ponoven premik datum je zahteven in celovit proces, ki zahteva čas,” so zapisali.

Sorodna novica Srbska premierka se je zavzela: Exit naj bo, a avgusta

Exit, ki poteka že od leta 2000, je še nedavno veljal za enega redkih evropskih glasbenih festivalov, ki ga pandemija novega koronavirusa ni odnesla. K izvedbi je organizatorje pozvala tudi sama premierka. "Sprejeli smo priporočilo, da se Exit prestavi na avgust, saj pričakujemo, da bodo takrat po celotni Evropi mirnejše razmere," je maja sporočila srbska premierka Ana Brnabić. Čeprav so zaostrili varnostne ukrepe, število obiskovalcev skrčili za polovico in ukinili nekaj odrov, so bili zaradi razmer primorani festival tudi dokončno odpovedati.

Exit je od prve izdaje gostil številne znane nastopajoče. Med njimi so bili The Cure, Madonna, Guns'n'Roses, Arctic Monkeys, Grace Jones, Migos, David Guetta, Nina Kraviz, Carl Cox in Motorhead.