Ula nabira izkušnje tudi v studiu. Sodelovala je že pri sinhronizaciji risank in posnela nekaj uvodnih pesmi. Foto:
Ula nabira izkušnje tudi v studiu. Sodelovala je že pri sinhronizaciji risank in posnela nekaj uvodnih pesmi. Foto:

Ula, ki je bila izbrana na interni avdiciji na začetku septembra, prihaja iz Ljubljane in obiskuje 7. razred osnovne šole. Pesem, s katero se bo predstavila na tekmovanju in pri kateri bo sodelovala tudi kot avtorica, bo RTV Slovenija predstavila v prihodnjih tednih.

12-letnica se z glasbo ukvarja od malih nog, petja pa se pri profesorici glasbe Marjetki Vovk uči od svojega sedmega leta. Obiskuje tudi četrti razred klavirja. Udeležila se je že številnih pevskih prireditev in tekmovanj. Na šolskih talentih je osvojila 2. mesto, prav tako na blejskem Zlatem mikrofončku in slovenskem osnovnošolskem festivalu Korajža velja. Na festivalu Europop na Madžarskem je zasedla odlično 4. mesto v svoji kategoriji. V letu 2015 se bo udeležila festivala Tra la la v Bitoli.

Najstnica kot vsaka druga: rada kuha in plete
Ula ima kot vsaka najstnica tudi številne konjičke - rada kvačka, plete, slika na platno ... In pravi, da jo to sprošča. Rada tudi kuha, zato se je udeležila tudi kuharskega tekmovanja osnovnih šol.

Pesem Evrovizije za otroke je sicer mlajši brat slavne Pesmi Evrovizije, na kateri sodelujejo le otroci, stari od 10 do 15 let. Tekmovanje poteka od leta 2003, po zaslugi lanske malteške predstavnice pa bo letos potekalo na Malti 15. novembra.

RTV oddal preliminarno prijavo za Evrovizijo
Ob tem pa še ena novica, povezana z Evrovizijo: RTV Slovenija je na Zvezo evropskih radiotelevizij (EBU) poslala preliminarno, neobvezujočo prijavo za sodelovanje na 60. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2015, ki bo 19., 21. in 23. maja na Dunaju.