Od blizu: Senida Hajdarpašić - Senidah

Senido, ki je bolj znana pod vzdevkom Senidah, je v oddaji Od blizu gostila Vesna Milek, ki je dejala, da jo je "lovila" kar osem mesecev, da jo je spravila pred televizijske kamere. Senidah se je na glasbeno sceno prebila kot pevka slovenske zasedbe Muff, po zaslugi skladbe Slađana pa je postala ena najprepoznavnejših izvajalk na Balkanu. Videospot za pesem je v dveh tednih zbral milijon ogledov, zdaj jih ima že več kot 36 milijonov. Nedavno je izdala prvi soloalbum z naslovom Bez tebe.

"Želela sem si vse to, a si nikoli nisem predstavljala, koliko dela prinese uspeh. Pogosto sem se borila za preživetje, zdaj pa lahko nekaj spravim tudi na račun," je dejala pevka in dodala: "Glasbeniki so mi v začetku moje poti pogosto govorili, da moram peti čim razločneje, bolj odpirati usta, imeti drugačno barvo glasu. Nato pa sem šla naprej s svojo vizijo. To sem jaz."

Ljubljančanka je na vprašanje, kakšna je zanjo močna ženska, odgovorila: "Ni treba, da ima mnenje o vsem. Včasih je bolje biti tiho in si misliti svoje. Ni treba biti glasen, da si močen. Kot močno žensko imam v glavi svojo mamo, ki je zelo ženstvena, a hkrati zelo močna. Sama je vzgajala mene in sestro, zraven je še hodila v službo in se družila s prijatelji."

Sorodna novica Od Muff do Slađane: "Jaz sem Senidah in sem povsod ista."

Senida je bila stara štiri leta, njena sestra pa šest, ko sta v nesreči izgubili očeta. "Seveda je bilo težko, a zaradi mame tega nisva tako močno občutili. Sestra je bila v komi en mesec, bila je že klinično mrtva, tudi mama je bila poškodovana, le meni ni bilo nič," se spominja.

Dejala je še, da kljub temu, da ima status modne ikone, ne čuti pritiska, kaj obleči. "Vse obleke izbiram sama. Še pol ure pred to oddajo sem bila doma in nisem vedela, kaj obleči. Vse izberem v zadnjem hipu, in to je običajno najboljše. Obleke so tukaj, treba jih je le skombinirati," je dejala.