V zadnjih letih je Sloveniji visoko uvrstitev prinesla le Maja Keuc, drugim predstavnikom se ni uspelo uvrstiti v finale. Foto: Reuters
V zadnjih letih je Sloveniji visoko uvrstitev prinesla le Maja Keuc, drugim predstavnikom se ni uspelo uvrstiti v finale. Foto: Reuters

Javni zavod se je namreč z Evropsko radiotelevizijsko zvezo (EBU) dogovoril za novo podaljšanje roka.

"RTV Slovenija bo svojo dokončno odločitev o sodelovanju na Pesmi Evrovizije 2014 glede na finančne možnosti in izkazan interes pokrovitelja sprejela najpozneje do 17. januarja, saj je 20. januarja v Köbenhavnu žrebanje vrstnega reda sodelujočih držav na letošnjem evrovizijskem tekmovanju. Takrat bo znan tudi način izbora morebitnega predstavnika RTV Slovenija," so zapisali.

Kriza "klesti" tudi po Evroviziji
Spomnimo, slovenske barve je lani v Malmöju s skladbo Straight Into Love zastopala ameriška pevka Hannah Mancini, ki pa je pristala na dnu nastopajočih.

Evrovizijski cirkus bo sicer maja gostila Danska po zaslugi Emellie de Forest, ki je lani svoji državi pripela zmago s skladbo Only Teardrops. A tokratni dogodek bo očitno precej okrnjen, saj se je kar nekaj sicer stalnih udeleženk odločilo, da bodo tokratno druženje izpustile. Med njimi so Bolgarija, Srbija, Hrvaška in Ciper, na Evroviziji pa zadnja leta ne sodelujejo niti Andora, Češka, Luksemburg, Monako, Maroko, Slovaška in Turčija.