Takole so se oboževalke skupini pridružile na odru. Foto: Cvetličarna
Takole so se oboževalke skupini pridružile na odru. Foto: Cvetličarna

Veliko skupin je s pomočjo filmov postalo prepoznavnejših in uspešnejših. Tudi mi in nič nimamo proti temu. Tako na koncert ne pridejo le glasbeni oboževalci, ampak tudi filmski oboževalci.

Tito Larriva
Tito & Tarantula
S skupino včasih na odru nastopi tudi pevčeva hčerka. Foto: Cvetličarna

Širši množici je skupina morda še najbolj poznana iz filmov režiserja Roberta Rodrigueza (Desperado, Od mraka do zore, Bilo je nekoč v Mehiki in Mačeta) in večini se ob njihovem imenu v mislih prikažejo kitare, tekila, gola dekleta in motorji. Pevec skupine Tito Larriva je na to opazko v smehu odgovoril, da je res tako, vendar pa razen kitar in tekile drugega na koncertu ni bilo videti.

Skupine ne moti, da jih ljudje povezujejo z Rodriguezovim filmom, nam je v pogovoru za MMC zaupal Tito. Tako so na koncertu oboževalce razveselili s filmskimi pesmimi in njihovo največjo uspešnico After Dark, ki so jo izvedli v nekoliko daljši priredbi. Takrat je pevec naredil krajši premor in svoje oboževalke vztrajno vabil na oder.

Tako je nekaj več kot deset deklet plesalo ob boku skupine, nekatere so Larrivo tudi objele in mu dale poljub na lice, česar se ni branil. Na oder je pristopil tudi mlad fant in pokazal, da želi pred ne povsem polno dvorano zaigrati na kitaro. Tito mu je odstopil svoje glasbilo in fant se je dobro odrezal ter skupini nakazal, da je njihov velik oboževalec.

Sicer pa ima skupina na splošno večjo bazo oboževalcev v Evropi kot v Ameriki, predvsem v Nemčiji. Larriva meni, da ni popolnoma tako in da imajo oboževalce povsod, vendar da tak vtis naredijo s tem, ker imajo v Nemčiji največ koncertov, v Ameriki pa nastopajo le redko.

Več o tem, kaj je Tito povedal v intervjuju, pa spodaj.

Kakšne so prednosti/slabosti tega, da vas ljudje povezujejo s filmi?
Sam poskušam vsako skupino prepričati, naj posname kakšno skladbo za film, mene pa to pravzaprav spremlja že od začetka kariere.

Kakšna je razlika med ustvarjanjem glasbe in filmske glasbe?
Če kot primer navedem pesem After Dark, ta ni nastala za film. Nastala je precej pred filmom, leta 1981. Je čisto naključje, da pesem govori o vampirju in da je bila uporabna v filmu. Je pa precej drugače, če delaš glasbo za film. Še vedno je lahko dobra in vedno je nekoliko drugače. Sam sem napisal že veliko pesmi za filme, je pa odvisno od tega, kaj režiser hoče. Če ti na koncu uspe dobro, si lahko srečen. Jaz sem.

Kaj pa v prihodnje, boste še sodelovali z Rodriguezom ali katerim drugim režiserjem?
Rodriguez pripravlja dve nadaljevanji filma Mačeta, tako da upam, da bomo še kaj sodelovali, vendar pri njem se nikoli ne ve. Sicer pa v prihodnjih dveh letih načrtujemo izdajo nove plošče, morda celo plošče s posnetkom s koncerta, vmes pa bomo imeli koncerte.

Na koncertu smo lahko prisluhnili tudi pesmi, za katero je besedilo napisala vaša hčerka. Jo bomo morda kmalu lahko videli na odru?
Kadar potuje z nami, je na odru, vendar je zdaj v šoli. Je pa že nastopala z nami, igrala in pela, vendar je še sramežljiva. Zdaj je začela obiskovati fakulteto in tam bo verjetno ustanovila svojo skupino. Igra veliko glasbil, od kitare, baskitare do bobnov.

Spodaj si lahko ogledate posnetek s koncerta v Mariboru in prisluhnete pesmim, ki so jih odigrali na koncertu v Ljubljani.

Veliko skupin je s pomočjo filmov postalo prepoznavnejših in uspešnejših. Tudi mi in nič nimamo proti temu. Tako na koncert ne pridejo le glasbeni oboževalci, ampak tudi filmski oboževalci.

Tito Larriva