Po turneji 57th & 9th iz leta 2017, ki jo je posvetil istoimenskemu zadnjemu studijskemu albumu, se bo glasbenik na najnovejši koncertni poti osredotočil na najljubše pesmi, ki jih je ustvaril v času celotne kariere, v sklopu katere je osvojil kar 16 grammyjev, tako z zasedbo The Police kot samostojno.

V Ljubljani ga bomo lahko poslušali 4. junija prihodnje leto. Foto: Reuters
V Ljubljani ga bomo lahko poslušali 4. junija prihodnje leto. Foto: Reuters

Po napovedih organizatorjev lahko oboževalci pričakujejo šov, kjer bodo slišali skladbe, kot so Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, Every Breath You Take, Roxanne in Message In A Bottle, britanski glasbenik pa jih bo predstavil ob spremljavi svoje rockovske zasedbe.

Turnejo bo sicer začel 1. junija v Sofiji, sledilo bo Skopje, potem pa Ljubljana. Po tem se bo ustavil še v drugih evropskih mestih, zadnji napovedani datum koncerta pa je trenutno naveden za 1. september v Aspnu.

Skladatelj, pevec, avtor in aktivist se je rodil v Newcastlu, leta 1977 pa se je preselil v London in tam s Stewartom Copelandom in Andyjem Summersom ustanovil zasedbo The Police. Mednarodno prepoznavnost so dosegli z uspešnicami, kot sta denimo Roxanne in Don't Stand So Close To Me. Izdali so pet studijskih albumov, si prislužili šest grammyjev in dva brita, leta 2003 pa so jih sprejeli še v Dvorano slavnih rock'n'rolla.

Na prihajajoči turneji bo v živo predstavil svoje najljubše skladbe kariere. Foto: Reuters
Na prihajajoči turneji bo v živo predstavil svoje najljubše skladbe kariere. Foto: Reuters

Po prenehanju delovanja skupine se je sredi prve polovice 80. let Sting podal na samostojno pot, na kateri je osvojil še deset grammyjev, dva brita, zlati globus, emmyja in štiri nominacije za oskarja ter številna druga priznanja.

V Ljubljani je že nastopal, in sicer leta 2000 v sklopu turneje Brand New Day v Hali Tivoli in leta 2011 v Areni Stožice v sklopu turneje Symphonicity, ko je skladbe predstavljal v simfoničnih aranžmajih.