Na festivalu bi moral nastopiti tudi Bob Dylan. Foto: EPA
Na festivalu bi moral nastopiti tudi Bob Dylan. Foto: EPA

"Razočarani smo," so organizatorji festivala blizu danske prestolnice objavili na Facebooku. "Čeprav smo se bali, da se bo to zgodilo, smo vse doslej upali, da se ne bo tako končalo. Vendar pa je tveganje za okužbo z virusom previsoko, kadar se zbere toliko ljudi," so zapisali in dodali, da zato festivala to poletje ne bo.

Letos so na festivalu, ki je bil predviden med 29. junijem in 6. julijem, pričakovali približno 180 nastopajočih: Boba Dylana, Roberta Planta, The Cure, Cardi B in Tears for Fears ...

Festival vsako leto pritegne več deset tisoč ljudi. Prvi je potekal leta 1971, navdihnila pa sta ga podobna festivala Woodstock v ZDA in Isle of Wight v Veliki Britaniji.

Danska, ena prvih držav v Evropi, ki je sprejela stroge ukrepe za ustavitev širjenja koronavirusa, naj bi sprostila nekatere svoje omejitve, je v ponedeljek povedala premierka Mette Frederiksen. Kljub temu pa se morajo Danci po njenih besedah še vedno pripraviti na to, da bodo zaradi pandemije še mesece morali živeti z omejitvami.

Danske oblasti so v ponedeljek naštele skoraj 4.700 okužb, pri čemer je zaradi koronavirusne bolezni 19 umrlo skoraj 200 ljudi.