Mariah Carey - ena največjih div popglasbe. Foto: AP
Mariah Carey - ena največjih div popglasbe. Foto: AP

49-letna zvezdnica je ob novici povedala, da je to eno največjih priznanj v njeni karieri, hkrati pa je počaščena, da so jo postavili ob bok slovitim avtorjem. Nove člane bodo v dvorano sprejeli 11. junija.

V soju žarometov od leta 1989

Novi člani so lahko za vstop v dvorano slavnih glasbenih avtorjev predlagani 20 let po prvi komercialno uspešni izdaji, hkrati pa morajo v karieri nanizati bogat nabor odmevnih skladb. Mariah Carey je na glasbeno sceno stopila leta 1989 s singlom Vision of Love, ki danes velja za prvo od njenih 19 skladb, ki so se uvrstile v vrh glasbenih lestvic. S tem je tudi nosilka rekorda najbolje uvrščenih singlov med samostojnimi izvajalci ter drugouvrščena na lestvici najboljših singlov vseh časov, kjer z 20 skladbami kraljuje skupina The Beatles.

Med uspešnicami petkratne grammyjevke so tudi We Belong Together, Fantasy, Always Be My Baby in Hero. V lanskem predprazničnem obdobju se je njena uspešnica iz leta 1994 All I Want for Christmas is You prvič po četrt stoletja uvrstila na vrh ameriške glasbene lestvice Billboard.

Med novimi člani dvorane slavnih glasbenih avtorjev so tudi Steve Miller, Eurythmics (Annie Lennox in Dave Stewart), člana producentskega dua The Neptunes Pharrell Williams in Chad Hugo, skupina The Isley Brothers in njihov aktualni sodelavec Chris Jasper.

Skrbnik dvorane Nile Rodgers je ob sprejemu novih članov v dvorano povedal: "Ponosen sem, da se poklanjamo nekaterim od najpomembnejših avtorjev vseh časov in da letošnje izbrance zaznamujejo raznolikost v žanrskem izrazu, etnični pripadnosti in spolu. Gre za avtorje, ki so obogatili naša življenja in so s svojim delom dobesedno spremenili glasbo in prispevali k temu, kar je danes."