Adam Levine je na vrhuncu nastopa odvrgel površnik in pokazal svoje številne tetovaže. Foto: Reuters
Adam Levine je na vrhuncu nastopa odvrgel površnik in pokazal svoje številne tetovaže. Foto: Reuters

Njihov spektakularni nastop je imel vse: komete, drone, godbo na pihala in celo Spužija Kvadratnika, ki se je na monitorjih pojavil za nekaj trenutkov, a kot so zapisali pri BBC-ju, je v vsej tej gneči zmanjkalo prostora za pravo "kemijo" zasedbe z občinstvom. Frontman Adam Levine je sicer od sebe dal vse in še več, vrgel se je med množico, padal na kolena, izvajal kitarske solaže in tekal gor in dol po odru, na koncu pa je moral na oder povabiti še gosta, Travisa Scotta, ki je na oder dobesedno strmoglavil v kometu, in lokalnega zvezdnika Big Boija, nekdanjega člana atlantske zasedbe Outkast. Zaključek z največjim hitom skupine, Moves Like Jagger, je bil pričakovan, sledili so le še slačenje Levina in zaključni ognjemet s strehe stadiona Mercedes-Benz v Atlanti.

Sorodna novica Obramba New Englanda poskrbela za šesti prstan Toma Bradyja

Maroon 5 se v nastopu sicer niso dotikali politike, je pa bilo o njej veliko govora v preteklem letu, ko se je v NFL-ju dvigal prah zaradi protestov temnopoltih igralcev, ki so opozarjali na rasno neenakost in policijsko okrutnost do temnopoltih Američanov. Iz omenjenih razlogov naj bi nastop v polčasu Super Bowla zavrnila Rihanna, natančneje v podporo Colina Kaepernicka. V podporo tega temnopoltega igralca, ki je začel prakso poklekanja med izvedbo ameriške himne na tekmah in zato ostal brez službe, pa je pred dnevi spregovorila tudi raperka Cardi B, ki je prav tako zavrnila nastop: "Ta moški je za nas žrtvoval svojo službo, zato moramo stati za njim."

Sorodna novica Novi obraz znamke Nike: Uporniški Kaepernick, ki je klečal med himno

Maroon 5 so sredi vseh polemik odpovedali tradicionalno tiskovno konferenco pred Super Bowlom, češ da bodo raje pustili, naj "spregovori njihov nastop". Je pa Levine v vnaprej posnetem intervjuju za ET položaj komentiral: "Nisem v pravem poklicu, če ne bi mogel prenesti nekaj kontroverznosti. Je, kot je. To smo pričakovali. Radi bi presegli vse skupaj in govorili skozi svojo glasbo." Zasedba je skupaj z zvezo NFL in svojo založbo Interscope podarila pol milijona dolarjev izobraževalni dobrodelni organizaciji Big Brother Big Sister, tudi Travis Scott je v nastop privolil le pod pogojem, da skupaj z NFL-jem podari enako vsoto organizaciji za družbene pravice Dream Corps.

Kot po navadi nastopajoči za svoje nastope na Super Bowlu niso bili plačani, so pa dobili v zameno več kot stomilijonsko občinstvo. Na začetku dogodka je ameriško himno izvedla soullegenda Gladys Knight, ki je svojo odločitev za nastop branila, češ da himne ne bi smeli vleči v spore o policijskem nasilju in nepravičnosti. "Tukaj sem, da bi himni vrnila njen glas, da bi stala za to zgodovinsko izbiro besed, za tem, kako nas združuje, ko jo slišimo, in jo osvobodila istih predsodkov in bitk, ki sem jih sama bila vse svoje življenje ... v ospredju te bitke sem dlje kot večina teh, ki zdaj izražajo svoja mnenja."