Mitja Ferenc ni le resni profesor zgodovine, ampak tudi član razposajenih Prifarskih muzikantov. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Ferenc ni le resni profesor zgodovine, ampak tudi član razposajenih Prifarskih muzikantov. Foto: MMC RTV SLO
Ferenc od muzikanta do profesorja

Potem ko so na letošnji Slovenski popevki Prifarski muzikanti najbolj prepričali občinstvo, smo na klepet povabili člana zasedbe Mitjo Ferenca, zgodovinarja in profesorja na ljubljanski Filozofski fakulteti. Kot je povedal, skupina deluje že 20 let, izvira pa iz Fare pri Kostelu - zato tudi ime Prifarski muzikanti, je dodal.

Klepet z Mitjo Ferencem v celoti si preberite tukaj.
Glasba kot umik iz dela v užitek
"Ker imamo vsi resne poklice, nam je glasba umik iz resnih tem in dela v užitek. In naše uživanje na koncertih prav gotovo opazijo tudi gledalci in poslušalci," razkriva Ferenc, v zasebnem življenju partner voditeljice Odmevov, Rosvite Pesek.

Na vprašanje o najljubši voditeljici Odmevov je sicer diplomatsko odgovoril, da je "voditeljica le ena", o bremenih slave pa pravi: "So meje, do koder spustiš rumeni tisk do tvoje osebnosti. Osebno, kot univerzitetni profesor, poskušam imeti ločnico med poklicem in zabavo. Vedno ne gre, ampak, kot sem rekel - so meje."

Pred MMC-jevo kamero je Ferenc spregovoril tudi o tem, kako se povezujeta poklica profesorja in glasbenika. Kaj je po njegovem mnenju prepričalo gledalce Slovenske popevke in kakšna je slovenska "etnoscena"? Več v priloženem videointervjuju.

Ferenc od muzikanta do profesorja