Lepa koreografija ali kaplja čez rob? Foto: YouTube
Lepa koreografija ali kaplja čez rob? Foto: YouTube

V omenjenem spotu, dolgem približno pet minut, nastopata komaj 12-letna ameriška plesalka, igralka in manekenka Maddie Ziegler in hollywoodski zvezdnik Shia LaBeouf (28).

Od daleč sta videti gola, nato pa se izkaže, da ima on na sebi spodnjice, ona pa bodi kožne barve. Po vsem telesu imata madeže, ki spominjajo na modrice, ves čas trajanja videa pa "intenzivno plešeta" v velikanski kletki. Mnoge opazovalce je zmotilo to, da je med igralcema kar 16 let razlike, zaradi česar naj bi "na trenutke nasilni" ples lahko spominjal na zlorabo mladoletnice.

Koreograf videa, ki ima doslej že skoraj štiri milijone ogledov, Ryan Heffington, ki je z Zieglerjevo sodeloval že pri videu za še eno Siino pesem, Chandelier, se na očitke še ni odzval, tudi igralca molčita. Je pa znano, da naj bi bil tudi LaBeouf - zadnja leta zaradi različnih osebnih težav reden gost policijskih postaj in posledično tabloidnih vrstic - sam v preteklosti žrtev spolne zlorabe: decembra je namreč razkril, da ga je med izvajanjem lanskega performansa #IAMSORRY v losangeleški galeriji posilila neka ženska.

Pojavili so se tudi pozitivni odzivi na videospot Elastic Heart, celo tistih, ki so v preteklosti doživeli zlorabo. Mnogi pravijo, da gre za "lepo koreografijo, ki lahko občutljivega gledalca od ganjenosti spravi celo v jok".

Presodite sami.