Basist Breedlockov, ki so odprli koncert, igra tudi v skupini General Musashi, ki je sklenila prireditev. Foto: RTV SLO/A. K.
Basist Breedlockov, ki so odprli koncert, igra tudi v skupini General Musashi, ki je sklenila prireditev. Foto: RTV SLO/A. K.
Matej (bas, vokali), Saša (vokali, kitara), Vid (kitara) in Jure (nekje zadaj na bobnih) so navdušili zbrano množico enkrat za spremembo složnih Ribničanov in Kočevcev. Foto: RTV SLO/A. K.
Odličen obisk dogodka je pokazal, da bi moralo biti takšnih večerov, ko se v Ribnici nekaj dogaja, še veliko več. Foto: RTV SLO/A. K.

Prvo dejanje se je odvilo popoldne v ribniškem gradu. Poleg humornih gledaliških predstav, improvizacije in nastopa bobnarjev Arcanium je bil na grajski travi prostor tudi za spremljevalne dejavnosti – zanimive športe, kot je bowling s pravimi steklenicami, pa tudi človek ne jezi se z živimi figurami.

Složno rajanje Ribničanov in Kočevcev
Drugo dejanje, koncert, na katerem so se predstavile najbolj vroče alternativne zasedbe iz Ribnice in Kočevja (ali pa so na neki način povezane vsaj z enim od teh dveh krajev,) se je začelo okrog 21. ure zvečer pred priljubljenim ribniškim lokalom.

Led so glasno prebili numetalci Breedlock, ki so navdušili zbrano množico alternativcev. Prve vrste so divje poskakovale, tisti z dolgimi lasmi, kot se za metalce spodobi, pa so v ritmu s skupino "slemali" pod odrom.

Golliwog navdušili
Za njimi sta nastopili kočevski zasedbi Pankeroshi in Kosmate dlesni, pravi val navdušenja pa so sprožili ribniško-kočevski punkrockerji Golliwog - njihova pevka Saša je poskrbela za edini ženski vokal večera (imajo pa Pankeroshi bobnarko!), ki so povzročili vsesplošno in složno rajanje sicer pregovorno sprtih Ribničanov in Kočevcev. Večer so končali bluzovsko obarvani General Musashi. Še takih dogodkov!

Odličen obisk prireditve (proti koncu je celo zmanjkalo pijače!) in razigrano vzdušje sta potrdila, da so tovrstni dogodki v Ribnici, kjer je zabava mladih večinoma v rokah lokalnih gostincev, še kako dobrodošli.

Ribniški študentje so zelo dejavni
Naslednji večji "žur" se obeta na začetku septembra, ko se vsako leto zgodi tradicionalni ribniški semenj, na katerem pridejo na svoj račun tudi mladi. Kaj bodo ribniški študentje pripravili letos?

A. K.