Med nominiranci za najboljšega izvajalca na območju nekdanje Jugoslavije je tudi džezovska pevka Katja Šulc. Foto: Osebni arhiv
Med nominiranci za najboljšega izvajalca na območju nekdanje Jugoslavije je tudi džezovska pevka Katja Šulc. Foto: Osebni arhiv
Justin Timberlake
Timberlake se je uspešno vrnil v svet glasbe. Foto: Reuters
Miley si je prislužila tudi nominacijo za svoj nov provokativni videospot za pesem Wrecking Ball, v katerem nastopa popolnoma gola. Foto: Reuters
Heidi Klum
Lani je podelitev nagrad vodila manekenka Heidi Klum, letošnji povezovalec programa pa še ni znan. Foto: Reuters

Po začetnem uspehu s skupino 'N Sync, odlični samostojni karieri in prodoru v Hollywood se je pevec Justin Timberlake vrnil h glasbi in se uvrstil med najboljše moške izvajalce, kar potrjuje pet nominacij za nagrade MTV. Glasbenik je nominiran v kategorijah najboljši moški izvajalec, najboljši izvajalec v živo, najboljši videz, najboljši ameriški izvajalec in najboljši videospot za pesem Mirrors.

Timberlake ima na svoji polici že kar nekaj MTV-jevih nagrad, za evropske glasbene nagrade pa sta prvič nominirana Macklemore & Ryan Lewis, ki se bosta potegovala za nagrade v kategorijah najboljši novi izvajalec, najboljši hip-hop izvajalec, najboljša pesem za Thrift Shop (ft. Wanz), najboljši ameriški izvajalec in najboljši nastop na svetovnih odrih za svoj nastop v oddaji MTV World Stage Wireless 2013.

V štirih kategorijah se bodo borili Lady Gaga, Justin Bieber, Miley Cyrus in Robin Thicke. Gaga in Miley se bosta borili za naslov najboljše ženske izvajalke, obe pa se bosta ob boku z Robinom Thickom potegovali tudi za nagrado v kategoriji najboljši videospot. Gaga je nominirana še za najboljši videz in nagrado najzvestejši oboževalci, Miley pa si je prislužila dodatni nominaciji v kategorijah najboljši popizvajalec in najboljši ameriški izvajalec. Thicke je nominiran za najboljšo pesem (Blurred Lines), najboljšega ameriškega izvajalca in najboljši nastop na svetovnih odrih za njegov nastop v Maleziji. Najstniški idol Justin Bieber pa je tudi letos nominiran v kategorijah najboljši popizvajalec, najboljši moški izvajalec, najzvestejši oboževalci in najboljši kanadski izvajalec.

Podelitev nagrad bo potekala v nedeljo, 10. novembra, v Amsterdamu, z MTV-ja pa bodo pozneje objavili imena nastopajočih in imena podeljevalcev nagrad.

Spodaj si lahko ogledate nekaj seznamov nominirancev za evropske glasbene nagrade MTV 2013.

Najboljša pesem: Bruno Mars – Locked Out Of Heaven, Daft Punk – Get Lucky (ft. Pharrell Williams), Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop (ft. Wanz), Rihanna – Diamonds, Robin Thicke – Blurred Lines (ft. T.I. & Pharrell).

Najboljši videospot: Justin Timberlake – Mirrors, Lady Gaga – Applause, Miley Cyrus – Wrecking Ball, Robin Thicke – Blurred Lines (ft. T.I. & Pharrell), Thirty Seconds To Mars – Up In The Air.

Najboljša izvajalka: Katy Perry, Lady Gaga, Miley Cyrus, Selena Gomez, Taylor Swift.

Najboljši izvajalec: Bruno Mars, Eminem, Jay Z, Justin Bieber, Justin Timberlake.

Najboljši izvajalci v živo: Beyoncé, Green Day, Justin Timberlake, P!nk, Taylor Swift.

Najboljši novinci: Bastille, Icona Pop, Imagine Dragons, Macklemore & Ryan Lewis, Rudimental.

Najboljši popizvajalci: Justin Bieber, Katy Perry, Miley Cyrus, One Direction, Taylor Swift.

Najboljši rockizvajalci: Black Sabbath, Green Day, Kings Of Leon, Queens Of The Stone Age, The Killers.

Najboljši izvajalci alternativne glasbe: Arctic Monkeys, Fall Out Boy, Franz Ferdinand, Paramore, Thirty Seconds To Mars.

Najboljši hiphopizvajalci: Drake, Eminem, Jay Z, Kanye West, Macklemore & Ryan Lewis.

Najboljši izvajalci elektronske glasbe: Afrojack, Avicii, Calvin Harris, Daft Punk, Skrillex.

Najboljši videz: Harry Styles, Justin Timberlake, Lady Gaga, Rihanna, Rita Ora.

Najboljši izvajalci na območju nekdanje Jugoslavije (Best Adria Act): Frenkie, Filip Dizdar, Katja Šulc, S.A.R.S., Svi na pod!.