Williamson se je ameriški vokalni skupini pridružil pred 14 leti, ko je zamenjal tenorista G. C. Camerona. S skupino je nastopal na številnih koncertih in televizijskih oddajah, vse do leta 2015. “Nikoli nisem opustil sanj in želje, da bi bil v skupini Temptation,” je povedal ob svojem odhodu, “vendar nisem želel upodabljati svojih predhodnikov. Želel sem biti tak, kot sem.” Kot glavni pevec je s skupino posnel dva albuma – Back to the Front in Still Here, pozneje pa ga je nasledil Larry Braggs.

Vest je na družbenem omrežju Facebook objavil njegov sin. “Ni besed, ki bi lahko opisale, kako se zdaj počutim. Očka, rad te imam in hvala za to, da si bil tako neverjeten in ljubeč, hvala tudi za to, da si bil to, kar si. Molim, da se bova nekoč znova srečala. Rad te imam, počivaj v miru, kralj Williamson,'' se je poklonil. Pevec je umrl v 50. letu starosti.

Od začetka pa do danes se je v skupini zamenjalo že nekaj članov. Njihovi najbolj znani pesmi sta My Girl in I wish it Would Rain, piše USA Today. Leta 2017 je revija Billboard skupino The Temptations razglasila za najuspešnejšo zasedbo R & B-ja vseh časov, pri čemer so premagali Aretho Franklin, Stevieja Wonderja, Jamesa Browna in Michaela Jacksona. Med delovanjem so osvojili 16 prvih mest na lestvici najboljših albumov, 14 njihovih pesmi se je povzpelo na vrh lestvice, 43 med prvih deset, v njihove roke pa je romalo kar sedem nagrad grammy.