Foto: EPA
Foto: EPA

Po pisanju Billboarda so prejšnji teden čez lužo prodali 57.000 izvodov omenjenega albuma, kar je števec prodaje popeljalo nad milijon – na 1,038 milijona.

Sorodna novica Taylor Swift: Folklore

Osmi studijski album je glasbenica posnela v samoosamitvi, avgusta pa je presenetila oboževalce z izidom. Album je takoj začel rušiti rekorde, pričakuje pa se, da bo naslednji mesec prejel največ nominacij na podelitvi glasbenih nagrad grammy.

Swiftova je celoten projekt, ki ga je ustvarjala v času pandemije, skrivala do te mere, da so celo zaposleni pri založbi zanj izvedeli samo nekaj ur pred izidom. Zaradi tega tudi niso mogli pravočasno ustvariti fizičnih izvodov albuma in so vsi rekordi prvega tedna opaženi le na podlagi pretočnih predvajanj in digitalnih prodaj albuma.

Album je večinoma posnela z Aaronom Dessnerjem iz zasedbe The National, s to ploščo pa je dosegla enega najboljših odzivov poslušalcev in kritikov v karieri. Album je "svež, moderen in predvsem iskren", je zgolj ena izmed ocen albuma.

Tudi prejšnji album Taylor Swift, Lover, je bil lani v ZDA edini album, ki so ga prodali v več kot milijon izvodih, piše britanski BBC.