Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ulica Carnaby Street v londonskem Sohu se je v zgodovino glasbe vpisala kot srce dogajanja kulturnega gibanja Swinging Londona v 60. letih prejšnjega stoletja. Del tega gibanja so bili tudi The Rolling Stones, ki so ravno takrat začeli svojo glasbeno pot, zdaj pa prav v tej legendarni ulici odpirajo svojo trgovino.

Kot poroča britanski The Guardian, gre za prvo tovrstno prodajalno skupine, ki je nastala kot plod sodelovanja s podjetjem Bravado, ki je v preteklosti že odprlo "pop-up" trgovine z izdelki Kanyeja Westa, Billie Eilish in skupine Slipknot.

Več kot le trgovina

David Boyne iz Bravada je dejal, da so si tokrat želeli ustvariti več kot zgolj trgovino: "Gre za to, da oboževalcu, kupcu, ponudiš raziskovalno popotovanje." Dodal je, da je to njihova prva tovrstna trgovina na stalni lokaciji.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poleg klasičnih spominskih predmetov, kot so majice, priponke in plakati, so v trgovini na voljo tudi kosi pohištva in drugi okrasni predmeti za dom, ki poosebljajo okus in duha skupine.

Predmeti, ki so na prodaj, so nastali v sodelovanju s priznanimi oblikovalci in blagovnimi znamkami, kot sta Stutterheim, kjer so specializirani za dežne plašče, ali pa podjetje Baccarat za kristalne izdelke.

John Pasche, oblikovalec, ki stoji za prepoznavnim logotipom skupine, prvič uporabljenem na plošči Sticky Fingers iz leta 1971, pa je za popestritev ponudbe ustvaril posebno serijo umetnin.

Med barvami v prodajalni prevladujeta rdeča in črna, pod steklenimi tlemi so natisnjena besedila skladb The Rolling Stones, garderobe pa krasijo podobe, vezane na albuma skupine Exile on Main St. in Some Girls. V ozadju bo seveda ves čas odmevala glasba Stonesov.

Če bodo londonsko prodajalno kupci dobro sprejeli, je Boyne napovedal, da imajo v načrtu odprtje podobnih trgovin v New Yorku, Braziliji in po drugih evropskih mestih, še navaja The Guardian.