Julia in Aksel sta se med sezono videvala le poredko, saj fantje in dekleta nimajo kaj dosti skupnih postaj. Foto: EPA
Julia in Aksel sta se med sezono videvala le poredko, saj fantje in dekleta nimajo kaj dosti skupnih postaj. Foto: EPA

Novica je precejšnje presenečenje, saj sta smučarja veljala za srečen par, ki sta še letos poleti premor od svetovnega pokala izkoristila za romantično skupno dopustovanje na havajskem otoku Maui, kjer ima Kalifornijčanka Julia svoj drugi dom.

Novico sta sporočila kar vsak na svojem Facebooku. "S tem fantom sem preživela nekaj krasnih trenutkov. Aksel, hvala, ker si tako čudovit fant in vedno izjemen prijatelj. Kot kaže, nama sonce počasi zahaja, a vem, da je obzorje polno krasnih pustolovščin," je ob skupni fotografiji na plaži, ob sončnem zahodu, zapisala Julia.

Aksel pa: "Julio poznam že vrsto let. Zadnja štiri leta sva imela krasno razmerje. Ne bi se mogla imeti boljše. A čas je tudi omejen vir. Med najinima domovoma, kjer imava oba zelo natrpan urnik, je velika razdalja. Preživljati dovolj časa skupaj je bil težak izziv in težko vidiva, kako bi se to lahko v prihodnosti kaj dosti spremenilo. Tako sva se po še enem čudovitem poletju skupaj odločila, da bova poskusila iti vsak po svoji poti."
Ostajata prijatelja
Norveški šampion, ki je v karieri med drugim osvojil dva velika kristalna globusa, osem medalj s svetovnih prvenstev in tri z olimpijskih iger, je zapisal še, da navadno ne deli veliko iz zasebnega življenja, da pa je tokrat naredil izjemo. "Namesto, da bi ljudje ugibali, se mi je zdelo bolje, da delim z vami preprosto resnico o zapleteni situaciji. Končati zvezo ni nikdar zabavno, ampak mislim, da je nama to uspelo na najpametnejši možni način. Hvala, Julia, ker si mi pomagala to ugotoviti."

Mancusova ima s svetovnih prvenstev pet zlatih medalj, z olimpijskih pa tri medalje, od tega eno zlato, je bila pred Svindalom več let v zvezi z reprezentančnim kolegom Stevenom Nymanom, za zelo kratek čas pa naj bi se zapletla tudi z Bodejem Millerjem.