Alec je stopil v bran svoji ženi. Foto: EPA
Alec je stopil v bran svoji ženi. Foto: EPA
Alec Baldwin
Baldwin je še tretjič zbisal svoj račun na družbenem omrežju Twitter. Foto: Reuters

A to je storil na vse prej kot prefinjen način.

Drama se je začela, ko je novinar britanskega Daily Maila obtožil igralčevo ženo Hilario, da je med pogrebom Gandolfinija objavljala zabavne tvite. Novinar je izpostavil tvite o darilih, ki naj bi jih Hilaria prejela za svojo obletnico poroke, in prihajajočem nastopu v oddaji Rachael Ray.

Ko je nekdanji zvezdnik humoristične serije 30 Rock izvedel za te obtožbe, je novinarja označil za "strupeno malo kraljico" in mu zagrozil: "Pre*** te bom." Še več. Zapletel se je v spor, kjer je suvereno trdil, da njegova žena ni uporabljala telefona med pogrebom.

"Z ženo sva se udeležila pogreba, da sva izrazila spoštovanje staremu prijatelju, in nek strupen Britanec piše te je*** smeti," je zapisal 55-letni igralec. Pozneje je bil zaradi besedne zveze "strupena mala kraljica" obtožen tudi homofobije, ampak je očitke zavrnil, češ da je samo branil svojo ženo.

V tretje gre rado?
Kmalu po nizu objav na Twitterju je igralec izbrisal svoj račun. Še tretjič, odkar je član omenjenega družbenega omrežja. Prvič ga je izbrisal decembra 2011, ko se je spravil nad letalsko družbo American Airlines. A se je po enem mesecu vrnil. Druga dezaktivacija pa je sledila julija lani, kmalu po tem, ko je dahnil usodni "da" z Hilario in samo napisal: "Bilo je zabavno."