Čas si marsikdo krajša z igranjem igric. Baldwina je igranje tako prevzelo, da se od igrice ni želel ločiti niti, ko se je vkrcal na letalo. Foto: EPA
Čas si marsikdo krajša z igranjem igric. Baldwina je igranje tako prevzelo, da se od igrice ni želel ločiti niti, ko se je vkrcal na letalo. Foto: EPA

Baldwin se je v torek vkrcal na letalo, namenjeno iz Los Angelesa v New York. Preden je letalo vzletelo (oz. se sploh premaknilo od terminala), si je čas krajšal z igranjem igrice Words with Friends na svojem mobilniku. Osebje letala ga je najprej prosilo, naj telefon ugasne, a tega ni hotel storiti, saj se letalo še ni pripravljalo na vzlet, je pojasnil Baldwinov tiskovni predstavnik Matthew Hiltzik.

"Obožuje igrico Words with Friends. Tako zelo, da je bil opripravljen celo zapustiti letalo, da bi jo lahko še naprej igral," je še priznal tiskovni predstavnik in dodal, da se je Baldwin pozneje vkrcal na neko drugo letalo za New York. Sam igralec je o "incidentu" na svojem profilu na spletnem družabnem omrežju Twitter zapisal: "Osebje Americana me je vrglo dol zaradi igranja Words With Friends, ko se sploh še nismo premikali."

Ni jasno, ali se je letalo že pripravljalo na vzlet
Ali je potnike osebje pred tem že prosilo, naj ugasnejo svoje mobilnike ali ne, kar je znak, da se bo letalo kmalu pripravilo na vzlet, ni povsem jasno, poroča tiskovna agencija AP. Tiskovni predstavnik letalske družbe American Airlines, Ed Martelle, dogodka ni želel komentirati, pri čemer se je izgovarjal na pravico do zasebnosti njihovih strank.

Zadnjič na letalu družbe American Airlines
Pozneje je Baldwin na Twitterju napisal še, da je bil polet v New York njegov zadnji na krovu letal družbe American Airlines, saj je to očitno družba, v kateri "službo osebja najdejo nekdanje učiteljice športne vzgoje na katoliških šolah iz 50. let". Ob tem je priznal še, da je Words With Friends res igrica, ki te zasvoji. Igra sicer temelji na tvorjenju besed iz črk, napisanih na ploščicah (nekakšna različica scrabbla), ki se igra na spletu, pri čemer igralec tekmuje s svojimi (spletnimi) prijatelji.