Po Bingu so ljudje nejpogosteje iskali osebnosti iz sveta slavnih. Foto: EPA
Po Bingu so ljudje nejpogosteje iskali osebnosti iz sveta slavnih. Foto: EPA

V spletni iskalnik podjetja Microsoft Bing so Američani letos največkrat vpisali ime Beyonce. Glasbenica je tako na drugo mesto potisnila Kim Kardashian, ki je bila zmagovalka lani.

Med najbolj iskanimi desetimi osebami v ZDA so, razen pevca Justina Bieberja in predsednika Baracka Obame, same ženske, Britance pa je največkrat zanimal Bieber, njihova vojvodinja Kate Middleton se je zanimivo uvrstila šele na tretje mesto za Beyonce.

Avstralci so na prvo mesto po iskanosti uvrstili ameriško pevko Miley Cyrus, na drugo domačo manekenko Mirando Kerr in na tretje nekdanjega premierja Kevina Rudda.

Cyrusova se je uvrstila najvišje tudi v Kanadi, in sicer tik pred Middletonovo in ameriško igralko Amando Bynes. Francozi najbolj norijo za Rihanno in že omenjenima Kim in Beyonce. Nemcem pa je najbolj zanimiva igralka in pevka Selena Gomez, ki vodi pred Cyrusovo in Bieberjem.

Američani so prek Binga pogosto iskali tudi ekipo NFL Dallas Cowboys, družbeno spletno omrežje Facebook, igralno platformo Xbox, telefon iPhone in film Iron Man 3.