Modna ikona je s pokojno princeso Diano primerjala vojvodinjo Susseško. Foto: Reuters
Modna ikona je s pokojno princeso Diano primerjala vojvodinjo Susseško. Foto: Reuters

Anna Wintour se je v sklopu letnega vrha Ženske v svetu (Women in the World Summit) v intervjuju spominjala svojega zadnjega kosila s pokojno princeso, ki je bilo zgolj šest tednov pred njeno tragično smrtjo v avgustu 1997.

Srečali sta se v Four Seasons, za kamor je Diana izbrala Chanelov kostim v mentolno zeleni barvi. "Videti je bila neverjetno, kar je bila tudi ena izmed najpomembnejših stvari," je pojasnila modna ikona. "Slišala sem, da je ravno za to kosilo precej dolgo razmišljala o tem, kaj bi oblekla."

Novinarka je dejala, kako je članica kraljeve družine pogosto govorila o osamljenosti ter kako ljubeča je bila vedno, ko je govorila o princih Williamu in Harryju. Wintourjevi pa je najbolj v spominu ostalo to, kako se je kraljeva družina nerada ukvarjala z mediji.

Princesa Diana je tragično umrla avgusta 1997. Foto: Reuters
Princesa Diana je tragično umrla avgusta 1997. Foto: Reuters

"Del njene priljubljenosti je bil zagotovo tudi v tem, da se je tako dobro razumela z mediji in jih je tudi sprejela, namesto da bi jim obrnila hrbet," je razložila. "Na neki način je bila prva članica britanske kraljeve družine, ki je razumela, kakšno korist ima lahko od njih."

Wintourjeva je poudarila, da odnos z mediji zdaj ni več tak, kot je bil pred leti, kar je ena izmed mnogih sprememb na britanskem dvoru. Ob tem je še posebej izpostavila vojvodinjo Susseško, za katero je dejala, da na dvor prinaša modernost. "Ona je zame definicija moderne ženske."

Paralelo med Diano in Meghan pa je med drugim potegnil tudi igralec George Clooney, in sicer v malenkost drugačnem kontekstu. Dejal je, da Meghan povsod preganjajo in ponižujejo, na enak način, kot so Diano. "Zgodovina se ponavlja ... Videli smo, kako se je to končalo."