Atkinson je zaslovel z vlogo zmedenega Mister Beana. Foto: EPA
Atkinson je zaslovel z vlogo zmedenega Mister Beana. Foto: EPA

Neki sosed iz kraja Ipsden v Oxfordshiru se je potožil, da je nova zgradba, ki ima tri nadstropja in pet spalnic, na načrtih videti kot "vesoljska bencinska črpalka", podobnega mnenja pa so tudi drugi krajani, ki opozarjajo, da bi nenavadna zgradba morda sodila v moderni London, nikakor pa ne na zeleno angleško podeželje.

A to naj ne bi ustavilo 55-letnega angleškega komika pri gradnji nove hiše, ki naj bi stala na vrhu hriba in za katero je zvezdnik pripravljen zapraviti pet milijonov funtov.

Rowan se brani
Atkinson in njegova žena Sunetra sta čudovito vilo iz 30. let 20. stoletja, Handsmooth House, ki so ji dnevi očitno šteti, za nekaj manj kot tri milijone funtov kupila leta 2006. Ker pa imata tudi hiši v Londonu in Northamptonshiru, se vanjo nikoli nista preselila, zato je štiri leta samevala.

Atkinson želi vilo zdaj nadomestiti z povsem drugačnim slogom arhitekture. Očitkov se brani: "Ne želim živeti v hiši, ki je čudna ali futuristična, ampak v preprosti, elegantni, prijetni zgradbi. Res je škoda, da nekateri ljudje menijo, da na podeželju ni prostora za moderno arhitekturo."

Pristojni v Oxfordshiru bodo končno oceno, ali Atkinson lahko gradi ali ne, podali septembra.