"Po 16 letih življenja v tej državi sem končno dobil ameriško državljanstvo," je 37-letnik pripisal k fotografiji, na kateri v rokah drži papirje o državljanstvu, suknjič pa mu krasi ameriška zastava.

V zapisu je dodal, da je hvaležen tudi, da je leto 2020 tudi volilno leto, tako da bo lahko izpolnil svojo državljansko dolžnost. "Moja pravica in privilegij je, da bom lahko volil." S ključnikom je pozval vse, naj se udeležijo volitev.

Začetek leta 2020 je za košarkarja tako udaren, takšno pa je bilo tudi leto 2019. V preteklem letu je namreč skočil v zakonski jarem s svojo srčno izbranko, ki je obenem njegova najboljša prijateljica, kot je zapisal na Instagramu, razveselil pa se je tudi rojstva sina Westona.

Udrih je nazadnje, v sezoni 2017–18, branil barve litovskega Žalgirisa. Dolga leta pa je igral v Ligi NBA, branil je barve naslednjih ekip: San Antonio Spurs (dvakrat je z ekipo osvojil šampionski prstan Lige NBA), Sacramento Kings, Sacramento Kings, Milwaukee Bucks, Orlando Magic, New York Knicks, Memphis Grizzlies, Miami Heat in Detroit Pistons.

Sorodna novica Udrih noče pogrevati zgodovine, a pravi: Vedno sem želel igrati

Vedno sem želel igrati za reprezentanco
Beno in reprezentanca oziroma njegovo (ne)igranje za izbrano vrsto je dolga in posebna saga, polna različnih zgodb, saj je Udrih odigral le dve veliki tekmovanji, s tem da je bilo eno evropsko prvenstvo leta 2001, ko je bil še 19-letni mladenič. Čeprav o konkretnih razlogih ni želel govoriti, pa je o tem za MMC maja 2018 dejal: "Vedno sem želel igrati za reprezentanco, nočem pa pogrevati, zakaj nisem igral. Tega ne želim. Vem le, da sem bil manjšina, vse ostalo pa večina, in manjšina proti večini nikoli ne more zmagati. Kar je bilo, je bilo. Vedno sem bil pripravljen igrati. Kadar mi je zdravje omogočalo, vedno … Dostikrat se mi je zgodilo, da sem se med reprezentančno akcijo poškodoval, gleženj, dvakrat koleno, prepono …"