Silvio Berlusconi je rad v družbi lepih deklet. Foto: EPA
Silvio Berlusconi je rad v družbi lepih deklet. Foto: EPA
Ruby
Povezava z mladoletno maroško prostitutko Ruby je Berlusconija drago stala. Foto: EPA

74-letni Berlusconi je predmet preiskave zaradi suma zlorabe položaja in sodelovanja pri kaznivem dejanju prostitucije, v težave pa ga je spravila mlada Maročanka, ki se je kot mladoletnica udeležila zloglasnih zabav v premierjevi vili. Ruby, ki je danes stara 18 let, so aretirali maja lani zaradi kraje.

Za njeno izpustitev iz zapora je posredoval Berlusconi osebno, ki naj bi se policistom pri tem celo zlagal, da gre za nečakinjo egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka. Zato je premier osumljen zlorabe položaja, njegov položaj pa še dodatno otežuje sum, da je imel z mladoletno prostitutko na zabavi v svoji vili tudi spolne odnose.

Zdaj pa je Berlusconi v videoposnetku, ki sta ga v nedeljo zvečer prenašali televizijski postaji v njegovi lasti Italia 1 in Rete 4, zatrdil, da še nikoli v življenju ni kakšni ženski plačal za seks, saj "bi bilo to zanj ponižujoče". Prav tako je zagotovil, da v njegovi vili niso potekale razuzdane zabave, kot poročajo italijanski mediji.

Kdo je Berlusconijevo dekle?
Italijo pa je najbolj osupnil z izjavo, da je že vse od ločitve od Veronice Lario maja 2009 v resnem razmerju z žensko, ki je bila pogosto ob večerih pri njem na obisku. Njenega imena ni želel razkriti, da bi jo obvaroval pred radovedno javnostjo, a s to izjavo je vseeno odprl sezono medijskega lova na skrivnostno neznanko. Italijanski mediji že tekmujejo, komu bo prej uspelo ugotoviti, kdo je.

Nekateri poročajo, da bi bila to lahko 28-letna Federica Gagliardi, privlačna blondinka, ki se je junija lani pojavila ob premierju na vrhu skupine G8 v Torontu. Gagliardijevo, sicer sodelavko predsednice italijanske regije Lacij Renate Polverini, ki pripada Berlusconijevi desnosredinski koaliciji, so fotografi ujeli v objektiv, ko je z italijansko delegacijo izstopala iz vladnega letala v Torontu.

Druga kandidatka za morebitno Berlusconijevo spremljevalko je 26-letna Nicole Minetti. Berlusconi naj bi plesalki in ustni higieničarki lani pomagal k izvolitvi za poslanko italijanske regije Lombardije in od takrat sodi med najzvestejše premierove sodelavce.

Naj odstopi!
Italijanski časnik Corriere della Sera ugiba, ali ni nova premierjeva spremljevalka morda hčerka nekega tujega državnika ali celo manekenka Graziana Capone, opozicija pa ob vsem tem Belusconija ostro kritizira in zahteva njegov odstop.