48-letna manekenka in igralka je bila v zvezi z igralcema Hughom Grantom in Tomom Sizemoreom, v kratkem razmerju je bila s ilmskim producentom Stevom Bingom, s katerim ima enega otroka. Leta 2007 se je poročila z indijskim poslovnežem Arunom Nayarjem, zakon se ni izšel, nazadnje pa je bila v zvezi z igralcem kriketa Shanom Warnom. Med njene ljubimce naj bi se vpisal tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton. Foto: EPA
48-letna manekenka in igralka je bila v zvezi z igralcema Hughom Grantom in Tomom Sizemoreom, v kratkem razmerju je bila s ilmskim producentom Stevom Bingom, s katerim ima enega otroka. Leta 2007 se je poročila z indijskim poslovnežem Arunom Nayarjem, zakon se ni izšel, nazadnje pa je bila v zvezi z igralcem kriketa Shanom Warnom. Med njene ljubimce naj bi se vpisal tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton. Foto: EPA
Bill in Hillary Clinton
Je Bill Hillary varal tudi z Elizabeth Hurley? Foto: EPA
Tom Sizemore
Tom Sizemore naj bi skupaj spravil Billa Clintona in Elizabeth Hurley. Foto: EPA
Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley zanika govorice. Foto: EPA

V medijih se je namreč pojavil avdioposnetek, v katerem hollywoodski igralec Tom Sizemore pravi, kako ga je Clinton leta 1998 na zasebni projekciji filma Reševanja vojaka Ryana v Beli hiši (premiere so se udeležili tudi režiser filma Steven Spielberg ter igralci iz filma Tom Hanks, Ed Burns, Giovanni Ribisi in Adam Goldberg), poklical na stran, da bi ga zaprosil za številko njegovega nekdanjega dekleta Elizabeth Hurley.

Na avdioposnetku, ki ga ima v lasti spletni portal RadarOnline, škandal je prvi objavil ameriški tabloid Globe, Tom opisuje, kako je Elizabeth in Billa spravil skupaj.

Na omenjenem posnetku Sizemore govori z dvema neznanima osebama, igralec pa dogodek opisuje tako. "Saj imaš še njeno številko, kajne?" je dejal Clinton igralcu, ki je sprva okleval pri tem, da bi predsedniku dal številko, saj bi bilo morda primerneje, da najprej Elizabeth vpraša za dovoljenje, je na koncu moral popustiti. "Ti neumni bedak. Sem vrhovni poveljnik Združenih držav Amerike. To je to. Daj mi že to številko," so besede, s katerimi naj bi prvi mož ZDA prisilil hollywoodskega igralca, da mu izroči številko britanske zapeljivke.

Še več kot to, Sizemore je poslušal predsednikov ukaz in je istega trenutka poklical Elizabeth, telefon pa je prepustil Billu. "Elizabeth, na liniji je tvoj vrhovni poveljnik. Pote pošiljam letalo," so bile prve besede predsednika. Elizabeth naj bi bila na začetku nekoliko zadržana, a povabila po naslednjih ostrih besedah Clintona ni mogla zavrniti: "Poslušaj Elizabeth, govoriš s predsednikom. Nimam časa za sranja. Ves čas držim svet stran od jedrske vojne. Pote pošiljam letalo."

Bill ima več karizme kot 1.000 Brad Pittov
Če gre verjeti Sizemoru, ki za Clintona pravi, da ima več karizme kot 1.000 Brad Pittov, je bilo letalo pripravljeno takoj, Elizabeth pa je v Belo hišo prispela v nekaj urah, še preden se je končala filmska premiera v Beli hiši. Na vprašanje, ali sta Bill in Elizabeth seksala, pa Tom odgovarja: "Pa kaj misliš, da sta počela? V Beli hiši je ostala cele štiri dni!" Clinton naj bi svoji gostji najprej razkazal Belo hišo, strastem naj bi se pa prepustila že prvi večer, in to v Lincolnovi sobi. Billova žena Hillary je medtem mirno spala v sosednji sobi.

Poredni predsednik s seksi glasom
Razmerje med Clintonom in Hurleyjevo naj bi trajalo eno leto, prekinil pa jo je prav Bill, ko je spoznal, da se zaljublja v Elizabeth. Britanka je leta 2010 naklonjenost do Billa Clintona javno pokazala: "Ljudje na visokih položajih so lahko zelo seksi. Obožujem Clintona - je poreden, a obenem prijazen, ima pa tudi zelo seksi glas."

Tom Sizemore in Elizabeth Hurley sta bila v zvezi tri leta, tudi po razhodu sta ostala v prijateljskih odnosih. Težko je verjeti, da bosta po razkritju zgodbe še prijateljevala ...

Clinton zadeve še ni komentiral, se je pa prek Twitterja oglasila Hurleyjeva, ki je govorice zanikala: "Nore zgodbe o meni in Billu Clintonu. Popolna neresnica. Zadeva je že v rokah mojih odvetnikov."

Bill poskrbel za enega največjih spolnih škandalov
Če govorice držijo, se je Bill z Elizabeth zapletel kmalu po tem, ko je ves svet izvedel za afero Lewinsky, ki se je pozneje zapisala v zgodovino kot eden največjih političnih in spolnih škandalov. Spomnimo, 21. januarja leta 1998 je širša javnost izvedela za afero med nekdanjim ameriškim predsednikom in njegovo tedaj komaj 22 let staro pripravnico Monico Lewinsky.

Clinton je sprva zanikal, da je bil intimen z Monico, njegove besede so se zapisale v zgodovino: "Želim, da me poslušate. Nisem imel spolnih odnosov s to žensko, gospodično Lewinsky." Lewinskyjeva je sodišču predala edini materialni dokaz - znamenito modro obleko z madežem Clintonove sperme, tako je popustil tudi Clinton, ki je avgusta 1998 pod prisego priznal razmerje z Monico in prvotno laž.

Kljub aferi je ostal 42. predsednik Združenih držav in svoj mandat končal leta 2001. Prav tako mu je uspelo ohraniti zakon s Hillary Clinton.