Boris Johnson in Carrie Symonds. Foto: Reuters
Boris Johnson in Carrie Symonds. Foto: Reuters

Tiskovni predstavnik je sporočil, da sta se britanski premier Boris Johnson in njegova 24 let mlajša partnerica Carrie Symonds zaročila, na začetku poletja pa pričakujeta svojega prvorojenca.

Par od julija lani živi na naslovu 10 Downing Street, ki velja za sedež vlade Združenega kraljestva in uradno prebivališče premierja. Johnson in Symondsova sta postala prvi neporočeni par, ki je zasedel Downing Street, Symondsova pa najmlajša partnerica premierja v zadnjih 173 letih.

Paru je na družbenem omrežju med prvimi čestitala nekdanja voditeljica škotskih konservativcev Ruth Davidson.

Iz afere v zakonski stan

O Borisu Johnsonu se ve veliko, čeprav bi si britanski premier želel, da bi se nekatere stvari čim prej pozabile, na primer ljubice in zunajzakonski otroci. Prvi Johnsonov zakon je razpadel zaradi afere z Marino Wheeler, ki je leta 1993 postala njegova druga žena. Leta 2003, ko so britanski mediji razkrili njegovo štiriletno zvezo z novinarko in avtorico knjig Petronello Wyatt in dve leti pozneje še afero z novinarko Anno Fazakerly, ga je Wheelerjeva vrgla iz hiše, a sta se kmalu spet pobotala. Afere so se še nekajkrat ponovile, Wheelerjevi pa je dokončno prekipelo, ko se je začela afera s tajnico in konservativno aktivistko, zdaj Johnsonovo zaročenko, Carrie Symonds.