Boris Becker zadnje čase dviguje veliko prahu. Foto: Reuters
Boris Becker zadnje čase dviguje veliko prahu. Foto: Reuters
Boris Becker
Zakon z Lilly je trajal devet let. Foto: Reuters

50-letnik se zato v teh dneh sprehaja z obližem na nosu. Posega ni skrival pred javnostjo, prav nasprotno – na Twitterju se je zahvalil zdravnicama iz Münchna, ki "sta ga uspešno ozdravili". Nemškim medijem je nato še dejal: "Šlo je za rutinski poseg. Videti je hujše, kot je v resnici bilo."

Odstranili so mu celično rakavo tvorbo, ki je najpogostejša oblika kožnega raka, saj za njo med vsemi oblikami kožnega raka zboli 75 odstotkov ljudi. Če jo odkrijejo pravočasno, ima bolnik dobre možnosti za popolno okrevanje.

Becker si očitno posega ni preveč vzel preveč k srcu, saj se je s prijatelji pred dnevi zabaval na največjem pivskem festivalu na svetu, že 185. Oktoberfestu.

Zaplet z diplomatsko imuniteto
Ima pa v življenju nekdanji tenisač, ki je zmagal na šestih turnirjih za grand slam, vseeno precej turbuletno obdobje. Maja je napovedal, da se ločuje od žene Lilly, kar je njegova tretja ločitev, nato pa se je zapletel tudi v afero z domnevno lažno diplomatsko imuniteto. Trdil je namreč, da ga je Srednjeafriška republika imenovala za svojega atašeja za športne, humanitarne in kulturne zadeve pri Evropski uniji, s čimer naj bi bil zaščiten pred kazenskim pregonom, a je država imenovanje zanikala.

Becker je namreč leta 2017 razglasil osebni stečaj, saj v zahtevanem času ni povrnil denarja, ki ga je dolgoval zasebni banki Arbuthnot Latham. Natančen znesek njegovega dolga ni znan. Sodnik je takrat dejal, da "Becker daje vtis moža, ki ima glavo zakopano v pesek".

Najmlajši zmagovalec Wimbledona
Boris Becker je pri 17 letih leta 1985 postal prvi Nemec, ki je osvojil Wimbledon, uspeh pa je ponovil še v letih 1986 in 1989. V 15-letni karieri je slavil na 64 turnirjih za lestvico ATP.